Novinky z futbalu

V 5. lige Zemplinskej sa schyľuje k „Final Four“

(Zdroj: FB FC II. Rákóczi Ferenc Borsi)
8. apr 2022 o 21:05

Vinné/Malý Horeš/Borša/Úpor. Aj keď do skončenia futbalovej sezóny je ešte poriadne ďaleko, žreb 5. ligy Zemplínskej zariadil, že v nedeľňajšom 16. kole budú jej priaznivci môcť sledovať neoficiálne „Final Four“. Štvrté Vinné hostí vedúci Malý Horeš, druhá Borša privíta tretí Úpor. Pred zaujímavou konfrontáciou síl sme dali priestor trénerom, ktorým sme položili významovo rovnaké otázky:  

Radoslav Kačala, tréner OŠK Vinné

V jeseni sa zápas Malý Horeš – Vinné skončil výsledkom 3:0. Ako sa s odstupom času pozeráte na tento súboj? Bolo víťazstvo domácich zaslúžené?

- Výsledok určite neladí s priebehom hry, bol to skôr vyrovnaný zápas. My sme paradoxne hrali lepšie po vylúčení Juraja Peštu v 44. minúte. No na druhej strane sme dvakrát inkasovali po chybách, takže Horešanom nárok na tri body asi brať nemôžem.

V krátkosti váš pohľad na súboj z ostatnej nedele, v Petrovciach nad Laborcom ste prehrali 0:1.

- Rozhodol veľmi sporný moment. Po faule na nášho brankára mu lopta vypadla z rúk za čiaru. No v 90. minúte sme mali vyrovnať, Dominik Lukáč sa však nedokázal presadiť ani z jedného metra. Za takých okolností na body pomýšľať nemôžeme. 

Nastúpite v nedeľu v najsilnejšom zložení?

- Hrať nebude pre svalové zranenie Peter Pavlina, rovnako je na tom Lukáš Kudroč. No aj tak, nie všetci ostatní sú zdravotne fit. Mrzí ma, že po zimnej príprave mužstvo neposilnil Lukáš Jurčo, ktorý má tiež zdravotné problémy a dohodli sme sa, že to siliť nebudeme. Napriek všetkým týmto okolnostiam chceme konečne naplno bodovať. Vyhráme 1:0.

A ako podľa Vás dopadne druhý šláger Borša – Úpor? Trúfnete si tipovať presný výsledok?

- Borša-Úpor 3:1.

Štefan Brezo, tréner TJ Družstevník Malý Horeš

V jeseni Malý Horeš – Vinné 3:0. Bolo vaše víťazstvo zaslúžené?

- Áno bolo. Stretli sa dve mužstvá, ktoré hneď na začiatku sezóny ukázali, že dokážu hrať o popredné priečky .

V krátkosti váš pohľad na domáci súboj z ostatnej nedele s Čiernou nad Tisou (3:0)...

- Tri body sme získali zaslúžene. Išlo o derby, v ktorom sa súperiaci hráči dobre poznali, neraz majú medzi sebou kamarátske vzťahy. Takého súboje bývajú najnepríjemnejšie, no zvládli sme to.

Nastúpite v nedeľu v najsilnejšom zložení?

- Niektorí chlapci majú menšie zdravotné problémy, iní pracovné povinnosti, atď. Vinné prehralo dvakrát po sebe, preto nečakajme ľahký zápas, no svoju kožu nepredáme lacno.

Výsledok zápasu Borša – Úpor?

- Presný výsledok bude záležať od zostáv. Remíza 1:1, alebo...

Tibor Nagy, tréner FK II. Rákoczi Ferenc Borša

V jeseni sa zápas Úpor - Borša skončil výsledkom 2:1 pre vašich zverencov....

- Podali sme zatiaľ najlepší výkon sezóny, otočil nepriaznivý vývoj. Ukázala sa sila kolektívu, no treba priznať, že kvalita bola aj na strane súpera. O ten jeden gól sme si však zaslúžili vyhrať.

Naposledy ste uspeli v Nacinej Vsi 3:2.

- Bolo vidieť, že sa domáci v zime posilnili o kvalitných hráčov. Boli nebezpeční, hlavne v prvom polčase, no moji zverenci ukázali zodpovedný prístup, neustále sa povzbudzovali, dopĺňali. Vysporiadali sa s nástupom súpera v druhom dejstve. V závere sme viedli už o dva góly, hostitelia súboj v samom závere po rohovom kope zdramatizovali, no vyrovnať už nedokázali. 

Nastúpite v nedeľu v plnej sile? S akým cieľom?

- Máté Szabó nenastúpi pre zranený členok, iní majú menšie zranenia, avšak odhodlaní bojovať o všetky tri body, na ktoré si trúfame. Inak to nejde, keď chceme postúpiť.  Samozrejme, sme si vedomí kvalít hosťujúceho tímu, no keď budeme hrať našu hru, budeme úspešní.

Ako dopadne druhý šláger Vinné - Malý Horeš?

- Remíza 1:1. Ale – keby zvíťazili domáci a nám by sa podarilo tiež uspieť, dostali by sme sa na priebežnú líderskú pozíciu, čo by nám dodalo ešte väčší impulz v boji o celkové prvenstvo v súťaži.

Miroslav Michalec, tréner FK Tatran Úpor

V jeseni Úpor - Borša 1:2. Čo poviete na margo výsledku?  

- Obojstranne dobrý zápas. Nechýbali v ňom emócie, šance, góly a to majú fanúšikovia radi. Borša bola o ten jeden gól predsa lepšia.

V krátkosti váš pohľad na súboj z ostatnej nedele s Michaľanmi (10:0).

- V Michaľanoch som pôsobil a je mi úprimne ľúto, v akom stave sa tam futbal nachádza. Prajem tamojším funkcionárom, hráčom i fanúšikom, aby sa to otočilo k lepšiemu, zaslúžia si to.

Nastúpite v nedeľu v plnej sile? Idete si po tri body?

- Dlhodobo zranení sú rekonvalescenti po operácii Jozef Gašpar, Peter Dula. V stretnutí Zalužiciach sa zranili Tomáš Varanai a Martin Borčik. Pracovné povinnosti má brankár Michal Ambroz. V treste je Václav Goroľ. Múdrejší budem asi hodinu pred úvodným výkopom. Borša je podľa mňa favoritom číslo 1 na postup. Ja však verím našim chlapcom. Futbal hrať vieme, bod z vonku sa vždy počíta.

Vinné - Malý Horeš. Ako to podľa vás dopadne?

- Nie som dobrý „tipér“, ale skúsim výsledok 2:1.

Ján MIROĽA





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: