Správy

GRASSROOTS - Korunovácia nových víťazov Školského pohára

(Autor: Timotej Pavlík)
Timotej Pavlík|12. jún 2024 o 17:25
(Autor: Timotej Pavlík)

BRATISLAVA (SFZ) - V Šamoríne sa v utorok a v stredu (11. - 12. jún 2024) konal 11. ročník Školského pohára chlapcov a dievčat vo futbale určený pre žiakov narodených 1.9.2011 - 31.12.2013. Z celkového počtu 1 550 škôl sa víťazmi stali školy z Trenčína a z Vranova nad Topľou.

Školský pohár mal zastúpenie chlapcov i dievčat. Do Šamorína postúpila jedna najlepšia škola chlapcov a jedna najlepšia škola dievčat z každého kraja na Slovensku. Pred finále musel každý finalista postúpiť cez okresné a neskôr aj cez krajské kolá.

Najlepšia osmička dievčenských a chlapčenských tímov začala turnaj v utorok skupinovými zápasmi, následne ich čakali semifinálové stretnutia, respektíve duely o umiestnenie.

Po utorkovej porcii zápasov čakal na hráčov slávnostný otvárací ceremoniál Školského pohára za účasti všetkých športovcov. Všetci účastníci Školského pohára mali možnosť zúčastniť sa nočného behu s víťazom olympijskych hier Matejom Tóthom. Nočného behu sa zúčastnili viacerí Grassroots koordinátori Slovenského futbalového zväzu.

Grassroots koordinátori na nočnom behu počas Školského pohára
Grassroots koordinátori na nočnom behu počas Školského pohára

V stredu od 7:30 sa začali pripravovať prví futbalisti na svoje zápasy pred kamerou Telerána. Zápasy o celkové umiestnenie sa začali o 8:30 a presne o hodinu neskôr sa začalo veľké dievčenské finále súbežne s tým chlapčenským.

Školáčky zo ZŠ Lúčna, Vranov nad Topľou sa vo finále stretli so ZŠ Kupeckého 74, Pezinok. Dievčenský tím z Vranova nad Topľou zvíťazil tesne 2:1. Hneď po konečnom hvizde rozhodcu sa na ihrisku mohli dievčatá tešiť z víťazstva aj s reprezentantom Slovenska do 21 rokov Martinom Šviderským, ktorý je rodákom z Vranova nad Topľou.

(Autor: Timotej Pavlík)

V chlapčenskom finále to boli gólové hody. Prvý gól strelili žiaci zo ZŠ. Ul. L. Novomeského 11, Trenčín už po 10 sekundách hry. O ďalších 10 sekúnd prišla odpoveď ZŠ Tulipánová 1, Nitra, ktorá vyrovnala na 1:1. Od toho momentu však duel ovládli Trenčania. Po výsledku 10:4 sa už po štvrtýkrát stala víťazom Školského pohára ZŠ. Ul. L. Novomeského 11, Trenčín.

(Autor: Timotej Pavlík)

Víťazov na pódium dekorovali slovenskí reprezentanti do 21 rokov, ktorí sa ešte predtým stihli deťom venovať na autogramiáde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: