Marchand vyrovnal zápis Gáboríka, o jeden z rekordov sa delí aj Chára

Brad Marchand (vľavo) sa teší z gólu s obrancom Charliem McAvoyom.
Brad Marchand (vľavo) sa teší z gólu s obrancom Charliem McAvoyom. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)
TASR|5. máj 2024 o 11:40

Boston drží v play-off proti Torontu víťaznú šnúru.

BOSTON. Kapitán hokejistov Bostonu Brad Marchand nastúpil ako 11. hráč v histórii NHL na svoj 12. rozhodujúci siedmy zápas play-off. Bruins v ňom zdolali Toronto Maple Leafs 2:1, keď v predĺžení rozhodol David Pastrňák.

Marchand zaznamenal siedme víťazstvo v zápase číslo 7, čím vyrovnal zápisy viacerých hráčov vrátane Mariána Gáboríka. Bývalý slovenský útočník nastúpil na sedem siedmich zápasov a všetky vyhral.

V počte odohratých siedmich zápasov sa Marchand delí o štvrté miesto.

Na čele historických tabuliek sú bývalí Marchandovi spoluhráči a kapitáni “medveďov” Zdeno Chára a Patrice Bergeron (obaja po 14), obranca Scott Stevens a brankár Patrick Roy (obaja po 13).

V počte víťazstiev v siedmich zápasoch Marchand svojich predchodcov s “céčkom” na drese Bruins o jedno prekonal.

Boston vyhral nad Torontom od roku 1969 sedem sérií play-off za sebou. Len tri tímy v ťahali vo vyraďovacej časti proti jednému súperovi podobnú šnúru.

VIDEO: Zostrih zo 7. zápasu série medzi Bostonom a Torontom

Montreal vyhral nad Bostonom 18 sérií za sebou v rokoch 1946 - 1987 a Pittsburgh eliminoval Washington Capitals sedemkrát v rade (1995 - 2017).

Pastrňák strelil svoj druhý gól v kariére, ktorým posunul svoj tím do ďalšieho kola play-off. Stal sa dvanástym hráčom v klubovej histórii, ktorý dal viac ako jeden postupový gól. Na čele tejto štatistiky Bruins sú - Patrice Bergeron (4), Cam Neely (3) a Jean Ratelle (3).

Český útočník rozhodol v predĺžení v čase 1:54, čo je tretí najrýchlejší gól v siedmom zápase v histórii. Rýchlejšie rozhodli len hokejisti Calgary v roku 2004 (1:25) a Bostonu v roku 1983 (1:52).

Boston rozhodol v predĺžení siedmeho zápasu piatykrát v histórii.

Okrem Pastrňáka to dokázali Patrice Bergeron (v roku 2013 proti Maple Leafs), Nathan Horton (2011 proti Montrealu Canadiens), Brad Park (1983 proti Buffalu Sabres) a Mel Hill (1939 proti NY Rangers).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marchand vyrovnal zápis Gáboríka, o jeden z rekordov sa delí aj Chára