Dohodnutý tréner to zrušil, mužstvo prebral prezident klubu. Na jar sú stopercentní

Momentka zo zápasu Nižný Hrušov - Dulova Ves.
Momentka zo zápasu Nižný Hrušov - Dulova Ves. (Autor: FK Nižný Hrušov / Facebook)
Titanilla Bőd|30. apr 2024 o 19:00

Nižný Hrušov má v V. lige Sever VsFZ skvelú formu.

BRATISLAVA, NIŽNÝ HRUŠOV. Za celú jeseň získali 9 bodov a v trinásťčlennej tabuľke im patrilo 12. miesto.

Jarnú časť však začali famózne a v prvých štyroch zápasoch dosiahli štyri víťazstvá. Už teraz prekonali jesenný bodový zisk a v tabuľke sú momentálne na ôsmom mieste.

Futbalisti FK Nižný Hrušov v 19. kole V. ligy Sever VsFZ zdolali druhý tím tabuľky TJ Družstevník Župčany 1:0 gólom v poslednej minúte.

Gólostroj na úvod

Nižný Hrušov hneď v úvodnom jarnom kole udal tón a OFK Marhaň-Koprvinica zdolal vysoko 7:1. Nasledovala výhra 3:0 v Zámutove, domáce víťazstvo 2:1 nad FK Dulova Ves a napokon zvládnutý zápas proti Župčanom.

„Každý zápas bol niečím špecifický, ale asi najviac po hernej stránke nám vyšiel hneď prvý domáci zápas, kde sme sa dokázali aj viackrát strelecky presadiť,“ uviedol pre Sportnet tréner a zároveň prezident klubu Peter Babjak.

Mužstvo prevzal v zimnej prestávke. Po jesennom zápase v Dulovej Vsi ukončil pôsobenie pri tíme tréner Dušan Durkaj a mužstvo ostalo bez kouča. Tréningy viedli kapitán a jeho zástupca.

„Počas zimnej prestávky sme sa dohodli na spolupráci s trénerom Petrom Kokočákom, žiaľ, ten nám deň pred začiatkom zimnej prípravy oznámil, že nemôže prísť, nakoľko sa mu zmenili podmienky v Zemplíne Michalovce. Pre krátkosť času som sa rozhodol, že mančaft začnem trénovať ja do konca tejto sezóny,“ vysvetlil situáciu Babjak.

Vlani musel niekoľkokrát aj nastúpiť, keď mužstvu chýbali hráči. „Dúfam, že sa to už nestane,“ poznamenal s úsmevom.

Poďakovanie bývalému trénerovi

Už zimná príprava ukázala, že mužstvu nechýba chuť do futbalu. „V prvom rade som vďačný za to, že počas zimnej prestávky sa vedenie klubu férovo dohodlo s obcou Nižný Hrušov a našimi sponzormi na fungovaní klubu počas celého roka 2024,“ zdôraznil Peter Babjak.

V minulosti bola účasť na tréningoch problémom, tentoraz už počas prípravy bola priemerná účasť 12 hráčov a to platí naďalej, keď mužstvo trénuje dvakrát do týždňa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dohodnutý tréner to zrušil, mužstvo prebral prezident klubu. Na jar sú stopercentní