Zelenay doplatil vo finále na zranenie chodidla

TASR|9. apr 2011 o 22:32

Slovenský tenista Igor Zelenay si na svoj prvý deblový titul na okruhu ATP musí ešte počkať.

CASABLANCA. Vo finále štvorhry na antukovom turnaji v marockej Casablance (dotácia 450.000 eur) totiž spoločne s Britom Colinom Flemmingom prehrali s najvyššie nasadeným švédsko-rumunským párom Robin Lindstedt, Horia Tecau za 56 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 1:6.

Pre Zelenaya, ktorý utrpel v piatkovom semifinálovom súboji zranenie chodidla, to bolo druhé neúspešné deblové finále na mužskom profesionálnom okruhu. Vlani na harde v americkom Delray Beach spoločne s Nemcom Philippom Marxom prehrali v dueli o titul so svetovými jednotkami Mikeom a Bobom Bryanovcami. S Flemmingom si v Casablance rozdelia spoločnú prémiu 11.600 eur, do svetového rebríčka im pribudne 150 bodov.

Zelenay, ktorý minulý týždeň po boku Čecha Lukáša Rosola vyhral štvorhru na challengeri v talianskej Barlette, nastúpil na finále v Casablance iba so sebazaprením. "V semifinále som si natiahol spodok chodidla od päty k prstom. Nemohol som vôbec poriadne servovať, čo sa podpísalo aj na konečnom výsledku. Mrzí ma to, pretože až do finále sme s Colinom hrali perfektne a zdolali sme viaceré kvalitné páry. Sadli sme si, obaja hráme servis s volejom. Škoda, že na ďalšie turnaje je už dohodnutý s Rossom Hutchinsom,," povedal pre TASR Zelenay.

Slovenský tenista si chce teraz doliečiť zranenú nohu. "Vynechám challenger v Aténach, kde som mal štartovať po boku Karola Becka. Najbližšie sa zrejme predstavím o dva týždne na turnaji ATP v Belehrade. Potom ma čakajú challengere v Prahe i Bordeaux a potom grandslamový Roland Garros v Paríži, na ktorý som už dohodnutý s Britom Kenom Skupskim," dodal Zelenay.

štvorhra - finále:

Robin Lindstedt, Horia Tecau (1-Švéd./Rum.) . Igor ZELENAY, Colin Flemming (SR/V.Brit.) 6:2, 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zelenay doplatil vo finále na zranenie chodidla