Zákroky Haláka s Budajom sa dostali medzi najlepšie v NHL

Peter Budaj s Jaroslavom Halákom predviedli v uplynulom týždni efektné zákroky.
Peter Budaj s Jaroslavom Halákom predviedli v uplynulom týždni efektné zákroky. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|10. nov 2010 o 07:59

Zákroky Jaroslava Haláka s Petrom Budajom sa dostali medzi desiatku najlepších brankárskych zásahov v uplynulom týždni v profilige.

BRATISLAVA. Uplynulý týždeň dominovali medzi slovenskými hokejistami v NHL brankári. Opora St. Louis Jaroslav Halák pokračuje vo výborných výkonoch, ktoré vyniesli Blues medzi elitu. Podobne sa však darilo aj Petrovi Budajovi, ktorý sa stal dočasnou jednotkou Colorada, po tom ako sa zranil Američan Craig Anderson.

Výbornú výkonnosť Slovákov ocenili aj analytici stránky nhl.com, keď zákroky oboch zaradili do desiatky najkrajších brankárskych zásahov týždňa.

Budaj sa umiestnil na piatom mieste, keď skvele vychytal útočníka Vancouvru Masona Raymonda. Ten si obkorčuľovával bránku a chcel zasunúť puk do prázdnej bránky, ale Budaj mu v tom zabránil výborným zákrokom hokejkou.

Na štvrtom mieste sa zas objavil zásah Jaroslava Haláka. Ten vychytal zatiaľ tri čisté kontá v sezóne. Posledné sa mu podarilo proti San Jose, keď pomohol St. Louis k výhre 2:0. Halák sa dostal do Top10 vďaka výbornej reakcii na dorážku Joa Thortona. Slovenský brankár síce len vyrazil pred seba strelu Patricka Marleaua, ale následne skvelým zákrokom lapačkou vychytal Thortona.

Zákrok týždňa si pripísal nestarnúci veterán v bránke Edmontonu Nikolaj Chabibulin. Ruský brankár famóznym reflexom vyrazil gólovú tečovanú strelu Holmstroma z Detroitu. Chabibulin predviedol zásah lapačkou po ležiačky na chrbte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zákroky Haláka s Budajom sa dostali medzi najlepšie v NHL