Z troch zápasov jej stačia tri body. Chelsea môže v piatok oslavovať titul

Antonio Conte sa so svojím zverencom Johnom Terrym teší z víťazstva nad Middlesbrough v predchádzajúcom kole.
Antonio Conte sa so svojím zverencom Johnom Terrym teší z víťazstva nad Middlesbrough v predchádzajúcom kole. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. máj 2017 o 21:00

Londýnčanov čaká od 21:00 súboj na pôde West Bromwichu Albion.

LONDÝN. Futbalisti londýnskeho FC Chelsea môžu v piatok večer oslavovať zisk anglického titulu. Postačí im víťazstvo na pôde West Bromwichu Albion (21:00).

V takom prípade budú mať pred druhým v poradí Tottenhamom Hotspur nepreklenuteľný desaťbodový náskok.

Chelsea aj Hotspur majú pred sebou ešte tri ligové duely. Tottenham sa najbližšie predstaví v nedeľu doma proti Manchestru United (17:30).

1.FC Chelsea35273575:29+ 4684 b
2.Tottenham35238471:23+ 4877 b

Ak Chelsea v piatok nezaváha, vráti sa na anglický trón. Triumfovala v sezóne 2014/2015, vlani ju na najvyššom stupienku nahradil Leicester City.

Pri prípadnej rovnosti počtu bodov na konci sezóny je prvým kritériom rozdiel strelených a inkasovaných gólov. V tomto ohľade - no iba v ňom - je na tom zanedbateľne lepšie Tottenham (plus 48 oproti plus 46).

Zostávajúci program:

FC Chelsea (3 zápasy):

West Bromwich (vonku), Watford (doma), Sunderland (doma)

Tottenham (3 zápasy):

Manchester United (doma), Leicester (vonku), Hull (vonku)

"Sme veľmi blízko k dosiahnutiu fantastického úspechu, nesmieme však zabudnúť na to, že musíme z troch zápasov vydolovať aspoň tri body. V piatok máme prvú príležitosť, hrať proti West Bromwichu ale nie je jednoduché. Je to fyzicky silný tím s dobrým trénerom. Isto bude horúco," zamyslel sa pre klubový web tréner FC Chelsea Antonio Conte.

Na dosah titul má titul vo svojej premiérovej sezóne v Anglicku. "Pracovali sme veľmi tvrdo. Chcem zopakovať jedno - je to dobrá sezóna a chceme z nej spraviť vynikajúcu. Je len jedna cesta - získať tri body a vyhrať titul," skonštatoval Antonio Conte.

"Hráči sú absolútne koncentrovaní a sústredení. Pre mňa ako trénera je skvelé vidieť svojich zverencov počas tréningu s takýmto prístupom," dodal Conte.

West Bromwich z ostatných šiestich ligových zápasov vydoloval iba dva body a strelil iba dva góly. Naposledy sa tešil z víťazstva 18. marca.

Vtedy doma zdolal londýnsky Arsenal (3:1).

Tottenhamu môže v piatok večer zhasnúť aj posledné svetlo nádeje. O titul bojoval i vlani, v záverečných štyroch kolách však získal iba dva body z tucta a za majstrovským Leicestrom napokon zaostal o jedenásť bodov.

Hotspur dosiaľ naposledy triumfovali v najvyššej anglickej súťaži v roku 1961.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Z troch zápasov jej stačia tri body. Chelsea môže v piatok oslavovať titul