Vrba prišiel o víťazný debut v 88. minúte, Čech to zobral na seba

Pavel Vrba.
Pavel Vrba. (Autor: archív SITA/AP)
TASR|6. mar 2014 o 13:58

Pár desiatok sekúnd chýbalo v stredu novému koučovi českej futbalovej reprezentácie Pavlovi Vrbovi k víťaznému debutu.

PRAHA. Jeho zverenci ale v domácom prípravnom dueli s Nórskom inkasovali v 88. minúte vyrovnávajúci gól na 2:2 a vinu za to zobral na seba gólman Petr Čech.

"Jasné, že sa tá strela dala chytiť. A chytiť som ju aj mal," sypal si popol na hlavu najlepší český futbalista uplynulých rokov, pretože pustil za chrbát ďalekonosnú strelu Mortena Gamsta Pedersena.

"Urobil som technickú chybu, ktorá vyústila v to, že lopta skončila v sieti. Viac by som sa v tom nebabral - bola to moja chyba a musím ísť ďalej," dodal pred portál idnes.cz gólman londýnskej Chelsea.

Česi vstúpili do zápasu v pražskom Edene dobre a dvakrát viedli, menej vydarený druhý polčas ale predznamenal konečnú remízu. "Som svojim spôsobom nespokojný, ale výsledok je asi spravodlivý," hodnotil tréner Vrba.

"Keď tri minúty pred koncom vedieme 2:1, je škoda, že výsledok neudržíme. Prvý zápas mi veľa ukázal. Čaká nás veľa debát a zostrihov, aby sme si vysvetlili určité situácie. Kým pred zápasom som hráčom poslal domácu úlohu, ako by sme proti Nórsku mali hrať, teraz im pošlem vysvedčenie."

Česko - Nórsko 2:2 (2:1)

Góly: 11. Rosický, 39. Vydra - 21. Elyounoussi, 88. Pedersen

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vrba prišiel o víťazný debut v 88. minúte, Čech to zobral na seba