Žilina má titul aj svetový rekord: Nechceli sme byť znova za úplných blbcov

Hokejisti Žiliny oslavujú triumf v SHL, keď vo finále zdolali Martin 4:2 na zápasy.
Hokejisti Žiliny oslavujú triumf v SHL, keď vo finále zdolali Martin 4:2 na zápasy. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)
Patrik Fotta|14. apr 2022 o 18:10

V kabíne im znel hit Petra Nagya.

Hokejisti Žiliny sa okrem zisku titulu v Slovenskej hokejovej lige (SHL) postarali v sezóne aj o jeden husársky kúsok. Zapísali sa do Guinessovej knihy rekordov.

Po víťazstve v druhom zápase štvrťfinále play off 4:0 nad Modrými krídlami Slovan ako prvý tím na svete dokázali v profesionálnej súťaži vyhrať 29 zápasov v rade.

Predošlý rekord držali hokejisti zámorského tímu Norfolk Admirals, ktorí vyhrali 28 duelov. Svetový rekord Žilinčanov sa napokon zastavil na 35 víťazstvách.

Víťaznú sériu stopol až ich finálový súper z Martina. Hoci prehrávali už 0:2 na zápasy, štyrmi výhrami otočili sériu vo svoj prospech. Získali majstrovský pohár a šancu zabojovať o účasť v Tipos extralige v baráži proti Liptovskému Mikulášu.

„Z niektorých víťazstiev sme sa už ani veľmi netešili. V niektorých momentoch to nepôsobilo dobre na psychiku,“ povedal v rozhovore pre Sportnet kapitán žilinských hokejistov JAROSLAV MARKOVIČ.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Meškala mu niekedy v Žiline výplata?
  • Je klub finančnými podmienkami na extraligovej úrovni?
  • Aká pieseň nesmela počas osláv titulu chýbať?
  • Čo vraví na Guinessov rekord Žiliny?
  • Bude v baráži vo výhode Liptovský Mikuláš, ktorý preveril v príprave aj Jaromír Jágr?

Gratulujeme k víťazstvu v SHL. Stihli ste aj menšie oslavy, keďže už v nedeľu štartuje baráž o extraligu?

Titul sa nevyhráva každý rok. Navyše, po nervydrásajúcej sérii sme museli trochu vypnúť a zresetovať hlavy. Patrí to k tomu. Trochu sme si aj zaspievali, pripili sme si šampanským. Každý vie, koľko si toho môže dovoliť. Po dni voľna sme sa už začali plne koncentrovať na baráž.

Finále malo nečakaný priebeh. Žilina bola obrovským favoritom, no Martinu vyšiel úvod a vy ste sa dostali pod veľký tlak.

Martinu patrí uznanie za skvelú sériu. Hrali výborne. My sme nezačali dobre, keď sme prehrali dva domáce zápasy. Už nám nikto neveril, začali nás odpisovať. Padli potom v kabíne trochu tvrdšie slová. Mali sme už nôž na krku.

Prehrávali sme aj v treťom zápase, ale aj s dávkou šťastia sa nám to podarilo zvládnuť. Bol to kľúčový moment finále. Ak by sme prehrávali 0:3 na zápasy, bolo by to z psychickej stránky pre nás nesmierne náročné. Našťastie sme to potom dokopali a uspeli. Bola to odmena za prácu počas celej sezóny.

Keď ste už spomenuli odmenu, mali ste od vedenia prisľúbený finančný bonus za úspešne zvládnuté finále?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina má titul aj svetový rekord: Nechceli sme byť znova za úplných blbcov