Hapal chcel Ronalda na Slovensku. Po žrebe našiel aj problém

Tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Pavel Hapal.
Tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Pavel Hapal. (Autor: TASR)
TASR|3. dec 2018 o 13:32

Motivácia je daná, každý futbalista chce hrať na EURO.

SENEC. Motivácia je daná, každý futbalista chce hrať na EURO.

Dostať sa na turnaj v roku 2020 je jasný cieľ aj slovenskej reprezentácie, čo na pondelňajšom brífingu s médiami zdôraznil český tréner Slovákov Pavel Hapal.

V nedeľu poslal osemfinalistu ME 2016 kvalifikačný žreb v Dubline do zaujímavej E-skupiny k vicemajstrom sveta z Chorvátska, Walesu, Maďarsku a Azerbajdžanu.

Hapal: Júnový termín bude problematický

Finálový turnaj sa pri príležitosti 60. výročia prvých ME uskutoční v dvanástich krajinách na kontinente od Írska až po Azerbajdžan v termíne 12. júna - 12. júla 2020.

Hapal rešpektuje všetkých súperov, od favorita skupiny Chorvátov až po Azerbajdžan vyžrebovaný z 5. výkonnostného koša.

Kouča reprezentácie najprv potešilo, že výber okolo kapitána Martina Škrtela vyžrebovali do 5-člennej skupiny, čím sa otvorilo okno na dva prípravné zápasy. Nie je to ale také jednoduché.

"Po žrebe sme boli bezprostredne radi, že sme v 5-člennej skupine. Že budeme mať priestor na dve prípravné stretnutia. Na druhej strane, je to zložité. Rozpis je jasne daný. Júnový termín bude problematický, všetky európske mužstvá hrajú a budeme musieť hľadať asi mimoeurópskeho súpera.

V druhom okne ešte hľadáme súpera, mali by sme zápas určite odohrať. Kvalifikácia je rýchla, bude trvať menej ako rok, musíme sa čo najlepšie pripraviť a urobiť všetko, aby sme uspeli," povedal 49-ročný bývalý kouč SR 21.

Tréner chcel Ronalda na Slovensku

Bývalý tréner Sparty Praha, Žiliny, Nitry či Senice nebol pred žrebom nervózny, adrenalín mu vystúpil iba raz počas neho:

"Cítil som ľahkú nervozitu, najmä keď vyžrebovali Írov. Trošku sme sa zľakli, že budeme s Nemcami a Holandskom. Ale nešpekulovali sme, nechceli sme vyberať. Rešpektujeme túto skupinu."

Hapal si prial pred žrebom dvoch súperov a nemal žiadneho neželaného: "Česko som si prial, prehrali sme s nimi v Lige národov a ťažko som to niesol. Bol som sklamaný, bol to boj, ktorý sme nezvládli. Bolo tam veľa zbytočných strát. Súboj s Maďarskom však možno bude aj väčšie derby. Som fanúšik Cristiana Ronalda, takže som chcel Portugalsko, aby prišiel na Slovensko."

Momentálna kvalita Chorvátska je daná, z druhého koša dostali Slováci prijateľný Wales, s ktorým však vo Francúzsku na ME v skupine prehrali 1:2.

"S Walesom máme skúsenosť z ME, takže hráči si ho mohli vyskúšať. Ako som už povedal, aj tohto súpera rešpektujeme tak ako každého iného. Aj Azerbajdžan, ktorý sme dostali z piateho koša. Dnes vo futbale rozhodujú maličkosti. Mužstvá sa hrozne výkonnostne vyrovnávajú," uviedol Hapal.

Tréner nepremýšľa o tom, či bude postupová cesta schodnejšia z prvého či druhého miesta, keďže na šampionát pôjdu prví dvaja z každej z 10 kvalifikačných skupín.

"Naším cieľom je postúpiť, nerozmýšľal by som, či z prvého, druhého miest."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Hapal chcel Ronalda na Slovensku. Po žrebe našiel aj problém