Vancouver vyhral nad Nashvillom tesne 1:0

Roberto Luongo vychytal v prvom zápase druhého kola proti Nashvillu čisté konto.
Roberto Luongo vychytal v prvom zápase druhého kola proti Nashvillu čisté konto. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. apr 2011 o 07:04

Hokejisti Vancouveru Canucks vyhrali vďaka jedinému gólu prvý zápas série s Nashvillom 1:0.

Hokejisti Vancouveru odštartovali víťazne semifinálovú sériu play-off Západnej konferencie NHL, keď na domácom ľade zdolali Nashville 1:0. O najtesnejšom triumfe favorizovaných domácich rozhodol v 33. min Chris Higgins.

Pre útočníka, ktorý v závere základnej časti prišiel do Vancouveru z Floridy, to bol druhý gól vo vyraďovacej časti a celkovo iba štvrtý v drese Canucks. Domáci brankár Roberto Luongo zneškodnil všetkých 20 striel hostí a odchytal druhé stretnutie v tohtoročnom play-off bez inkasovaného gólu. "Vždy chcete vyhrať prvý zápas série, aby ste sa dostali do správneho tempa. Každé víťazstvo je nesmierne dôležité, je to play-off a potrebujete sa dostať do správneho zápasového tempa," povedal po dueli pre nhl.com Luongo.

Domáci mali streleckú prevahu, ale skvelého Pekku Rinneho nedokázali prekonať viac ako raz. "Bez debaty bol Rinne najlepším hráčom zápasu. Mali sme množstvo šancí, aby sme vyhrali aj vyšším rozdielom. Narazili sme na brankára, ktorý chytal vo veľkej forme," povedal tréner Vancouveru Alin Vigneault.

Pri rozhodujúcom okamihu stretnutia hráči Predators chybovali a Canucks sa dostali do prečíslenia troch na jedného. Higgins medzi kruhmi vypálil a trafil švihom presne pod brvno bránky. "Kevin Bieksa odviedol na modrej čiare skvelú prácu, poslal výbornú prihrávku na Maxa Lapierra. Trocha som spomalil, dostal som puk a iba vystrelil," popísal rozhodujúci okamih duelu Higgins.

Druhý zápas série je na programe v sobotu opäť v Rogers Arene vo Vancouveri. Už v piatok prídu na rad ďalšie dva súboje 2. kola play-off. V prvom semifinále Východnej konferencie sa stretnú Washington a Tampa Bay, na Západe si zmerajú prvýkrát sily San Jose a Detroit.

Výsledok - štvrtok:

2. kolo play-off NHL, resp. semifinále Západnej konferencie - 1. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

Vancouver - Nashville 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 33. Higgins (Lapierre, Bieksa)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:20, brankári: Luongo - Rinne. Diváci: 18 860.

Piatkový program:

Východná konferencia: Washington - Tampa Bay (1. zápas), Západná konferencia: San Jose - Detroit (1. zápas)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver vyhral nad Nashvillom tesne 1:0