Vajda nie je s Djokovičom na US Open z osobných dôvodov

Novak Djokovič sa bude musieť zaobísť na US Open bez trénera.
Novak Djokovič sa bude musieť zaobísť na US Open bez trénera. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. aug 2010 o 16:47

Slovenský tréner Marián Vajda nebude sprevádzať srbského tenistu Novaka Djokoviča počas jeho účinkovania začínajúcom US Open.

NEW YORK. Slovenský tréner Marián Vajda nebude sprevádzať srbského tenistu Novaka Djokoviča počas jeho účinkovania na začínajúcomUS Open v New Yorku (30. augusta - 12. septembra). Neznamená to však, že súčasná svetová trojka a jeho úspešný kouč sa pracovne rozchádzajú.

"Áno, je pravda, že na US Open nie som a ani nebudem. Z osobných dôvodov som musel prísť domov a zotrvám až do konca turnaja. Za Novakom budem cestovať po semifinále Davisovho pohára proti Čechom, ktoré sa uskutoční 17. - 19. septembra. Najbližší turnaj bude v Číne," uviedol Marián Vajda pre agentúru SITA.

"Keď sa deje niečo nepredvídané, ihneď sa z toho vytvárajú rôzne konštrukcie. Pravda je taká, že Marián sa musel vrátiť na Slovensko pre určité osobné problémy. Spolu však nemáme žiadne spory a on je aj naďalej mojím trénerom," citoval Djokoviča srbský server B92.net.

Plodná spolupráca medzi bývalým slovenským daviscupovým reprezentantom Vajdom a Djokovičom trvá už od leta 2006. Najlepší srbský tenista sa počas nej stal svetovou dvojkou, vyhral grandslamové Australian Open v Melbourne (2008), v New Yorku na US Open sa v roku 2007 dostal až do finále. Dvadsaťtriročný Belehradčan známy pod prezývkou "Nole" je víťazom 17 turnajov vo dvojhre na hlavnom okruhu a v ďalších 11 prípadoch sa dostal na vrcholnej úrovni až do finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vajda nie je s Djokovičom na US Open z osobných dôvodov