V Trnave vzniká silný tenisový tím

Andrej Martin postúpil na olympiáde v Riu až do 3. kola.
Andrej Martin postúpil na olympiáde v Riu až do 3. kola. (Autor: TASR)
SITA|5. jan 2017 o 17:47

V trnavskom klube pôsobia popredné svetové tenistky Svitolinová a Kasatkinová. Silnejšia konkurencia je aj medzi mužmi.

TRNAVA. Tvorba mužského tímu je v súlade s dlhodobou koncepciou trnavského klubu i akadémie, kde pôsobia aj v rámci ženského družstva popredné hráčky rebríčka WTA Elina Svitolinová alebo Daria Kasatkinová či slovenské talenty Tereza Mihalíková a Rebecca Šramková.

„Našou absolútnou prioritou je vytvárať podmienky a zázemie pre najlepších slovenských hráčov, juniorských reprezentantov a tenisovú mládež na Slovensku. K tomu slúži i náš trénerský tím a podmienky Tenisového centra EMPIRE Trnava,“ povedal predseda predstavenstva klubu Miroslav Hlavna.

Martin: Konkurencia pritiahne lepších hráčov

Lídrami mužského tímu, čo sa týka renkingu i skúseností, sú 27-ročný Andrej Martin a 34-ročný Igor Zelenay, obaja slovenskí daviscupoví reprezentanti.

„Je to zlepšenie. Je to aj nádej, pretože, čím je väčšia konkurencia, tým skôr sem pritiahne i lepších hráčov. Starší potiahnu mladších, tí sa budú mať s kým porovnávať, môžu pozorovať. Bodaj by sa všetkým darilo, ťahali sme sa navzájom a posúvali dopredu,“ želá si Andrej Martin.

Mužský tím TC Empire s trénermi
Mužský tím TC Empire s trénermi (Autor: Milan Huntera/Empire Tennis Academy)

„Je super, že sa to takto buduje, i mužská časť. Je to lepšie aj pre nás, čo sa týka sparingov. Čím viac nás tu bude, akadémia bude lepšia. Je to dobré aj pre trénerov. Dúfam, že výsledky prídu a že to potom priláka ďalších tenistov. Zahraniční hráči u nás prispejú k tomu, aby sa akadémia stala známejšou vo svete, nielen na Slovensku,“ myslí si Igor Zelenay.

Mladé posily

Zaujímavými posilami sú aj mladí Slováci Patrik Fabian (22) a Martin Blaško (20).

„Už od úplného začiatku mali záujem o spoluprácu, čo sa mi páčilo. Navyše to tu poznám, hráčov aj trénerov. Oslovilo ma i to, že je tu široká skupina tenistov. Sú tu pre nás vzory, vrátane Andreja Martina a Igor Zelenaya. Chcel som veľmi ostať na Slovensku, aj keď v hre bola aj Amerika, kde som bol ako tínedžer. Pri tejto konkurencii bude problém sa dostať do tímu. To je len dobré,“ vysvetľuje s úsmevom Patrik Fabian.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Trnave vzniká silný tenisový tím