V Taliansku je stopér, pri Kozákovi stredopoliar. Som za šancu rád, vraví Škriniar

Milan Škriniar predviedol proti Litve kvalitný výkon.
Milan Škriniar predviedol proti Litve kvalitný výkon. (Autor: TASR)
SITA|12. nov 2016 o 10:03

Mladík je rád i za Matúša Bera.

TRNAVA. K piatkovému víťazstvu slovenskej futbalovej reprezentácie v Trnave nad Litvou (4:0) v dueli F-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 prispel svojím dielom aj Milan Škriniar.

Člen úspešnej reprezentácie do 21 rokov, ktorý sa predstavil v seniorskom tíme aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku, odohral v Trnave celé stretnutie.

Hrá na inej pozícii

"Chceli sme proti Litve zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo. Myslím si, že sme od úvodu podali zodpovedný a kvalitný výkon, aj smerom dozadu. Som rád, že padli štyri pekné góly a všetky do súperovej siete," uviedol Škriniar.

"Samozrejme, keď hociktoré mužstvo hneď na začiatku dvakrát rýchlo inkasuje, tak sa mu potom určite horšie hrá. Nám stúplo sebavedomie a tímu to potom ide vždy ľahšie," pokračoval obranca Sampdorie Janov.

Slováci rozhodli o dôležitom víťazstve nad Litvou tromi gólmi už v prvom polčase.

"My sme sa chceli sústrediť čo najviac sami na seba. Vedeli sme, že zápas bude taký, aký si ho spravíme. Tento duel bol v pohode a my sme si ho užili. Hrali sme s veľkým nasadením, terén nebol optimálny, na ihrisku sme museli bojovať o každú loptu. Za priaznivého stavu 2:0 sme rýchlo prechádzali do útoku, čo Litve nevyhovovalo a my sme naopak z toho ťažili," vysvetlil.

Hoci je Škriniar najmä stopérom, v seniorskom tíme pod trénerom Jánom Kozákom nastupuje na inej pozícii.

"Som samozrejme rád, že dostávam šancu v národnom tíme, a to v strede zálohy, aj keď to nie je úplne môj post. Cítim sa tam však dobre, v blízkosti skvelých hráčov. Mám tam okolo seba Kucku či Hamšíka, takže sa mi hrá ľahšie. Snažím sa plniť predovšetkým defenzívnejšie úlohy, keď sa dá, tak aj zaútočiť. Som spokojný, že dostávam od trénera Kozáka šancu, dôležité je, aby mužstvo vyhrávalo," uviedol.

Je rád i za Bera

Futbalisti Slovenska sa po jednoznačnom triumfe posunuli z piateho na tretie miesto v kvalifikačnej tabuľke, na lídra z Anglicka majú štvorbodové manko, na druhé v poradí Slovinsko dvojbodový odstup.

"Po víťazstve nad Litvou je to samozrejme o niečo lepšie a o trochu veselšie. Ešte na nás však čakajú ďalšie vystúpenia, privítame doma Slovincov. O priamy postup či baráž sa určite ešte popasujeme," zdôraznil bývalý hráč Žiliny a Zlatých Moraviec.

Škriniara potešilo aj takmer 10 000 divákov na Štadióne Antona Malatinského.

"Môžem ich len pochváliť, lepšie sa nám hralo. Od začiatku nás hnali dopredu, ešte pred výkopom začali povzbudzovať a skandovať. Sme radi, že sme sa im mohli odvďačiť štyrmi peknými gólmi."

Z trojice nominovaných mladíkov sa dostal v piatok večer na trávnik proti Litve aj Matúš Bero - prišiel v 90. minúte.

Matúš Bero (v strede) dostal od Jána Kozáka (vpravo) príležitosť na pár minút.
Matúš Bero (v strede) dostal od Jána Kozáka (vpravo) príležitosť na pár minút. (Autor: SME - Tibor Somogyi)

"Je to perfektné. Matúš si za seniorský tím pripísal prvé vystúpenie v kvalifikácii. Budem jemu a aj ostatným chalanom z reprezentácie do 21 rokov pochopiteľne držať palce, aby im pribúdali štarty," doplnil Škriniar.

Hráči A-mužstva zakončia rok 2016 medzištátnym prípravným stretnutím vo Viedni proti domácemu Rakúsku, ktoré sa uskutoční v utorok 15. novembra o 20.45 h na Štadióne Ernsta Happela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Taliansku je stopér, pri Kozákovi stredopoliar. Som za šancu rád, vraví Škriniar