V súboji gigantov vyhrala Chelsea nad Man. United

John Terry rozhodol o výhre Chelsea.
John Terry rozhodol o výhre Chelsea. (Autor: SITA/AP)
TASR|8. nov 2009 o 19:01

V ostro sledovanom zápase 12. kola anglickej futbalovej Premiership si Chelsea Londýn udržala pozíciu lídra tabuľky, keď si v domácom prostredí poradila s majstrovským Manchestrom United 1:0.

LONDÝN.

Oba tímy vstúpili do zápasu aktívne, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Chýbali však finálne prihrávky a hráči sa tak nedostávali často do šancí. Zo začiatku mal mierne navrch Manchester, ku koncu prvej časti hry prebrala taktovku Chelsea.

"Červení diabli" začali druhý polčas lepšie, dvomi nebezpečnými strelami z diaľky sa prezentoval Wayne Rooney. V 76. minúte však udreli domáci, keď po priamom kope hlavou skóroval kapitán Londýnčanov John Terry. Napriek tlaku hostí sa stav už do konca duelu nezmenil. Chelsea tak v tabuľke vedie o päť bodov pred Arsenalom Londýn a Manchestrom.

Futbalisti Hull City zvíťazili nad Stoke City 2:1. O triumfe domácich rozhodol gólom v poslednej minúte holandský kanonier Jan Vennegoor of Hesselink. Hull sa vďaka trom bodom dostal z pásma zostupu aj vďaka domácej prehre West Hamu United s Evertonom 1:2.

Liverpoolsky klub viedol po góloch Luisa Sahu a Dana Goslinga 2:0, "kladivárom" dal následne nádej na bod vlastným gólom Tony Hibbert, hostia si však napokon víťazstvo ustrážili. V stretnutí tímov zo stredu tabuľky sa zrodila medzi Wiganom a Fulhamom remíza 1:1.

Sumáre - 12. kolo:

Chelsea Londýn - Manchester United 1:0 (0:0)

Gól: 76. Terry.

Hull City - Stoke City 2:1 (0:1)

Góly: 62. Olofinjana, 90. Vennegoor of Hesselink - 29. Etherington, ČK: 87. Faye.

West Ham United - FC Everton 1:2 (0:1)

Góly: 65. Hibbert (vl.) - 27. Saha, 64. Gosling.

Wigan Athletic - FC Fulham 1:1 (1:1)

Góly: 13. Boyce - 39. Dempsey (11 m).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V súboji gigantov vyhrala Chelsea nad Man. United