V sobotu veľké londýnske derby. Chelsea hostí Arsenal

(Autor: chelseafc.com)
SITA|28. okt 2011 o 18:35

V sobotu bude Londýn svedkom v poradí 175. veľkého miestneho derby, Chelsea FC vyzve Arsenal FC.

LONDÝN. "Kanonierom" patrí v tabuľke až siedma priečka, a to sa zverenci Arséna Wengera po katastrofálnom vstupe do sezóny výsledkovo zlepšili. Francúz v reakcii na prvotné výsledky svojho tímu verejne vzdal boj o majstrovský titul, na stretnutí akcionárov však prisľúbil maximálnu snahu o tabuľkový posun smerom nahor.

"Kde sa budeme nachádzať na konci sezóny? Úprimne, netuším. Viem však jedno, že moji hráči sú bojovníci. Pred zápasom s Chelsea nám asi verí málokto, no my dúfame v pozitívne prekvapenie," povedal Wenger.

Arsenal ťahá štvorzápasovú sériu víťazstiev, na druhej strane Chelsea zaváhala v predošlom "malom" londýnskom derby, keď tím Queens Park Rangers zvíťazil doma aj vďaka dvom červeným kartám súperových hráčov. V 33. min opustil ihrisko predčasne obranca José Bosingwa, o osem minút neskôr sa k nemu v kabíne pridal útočník Didier Drogba.

Chelsea sa medzičasom "nakopla" pohárovým víťazstvom nad FC Everton 2:1 po predĺžení. "Bol to pre nás mimoriadne dôležitý duel. Máme nabitý program, ale zároveň takú početnú kvalitu v kádri, že nám to nerobí výrazný problém," vyhlásil kouč "The Blues" André Villas-Boas. Krídelník Florent Malouda upozornil, že pre mužstvo zo Stamford Bridge je prioritou číslo 1 úspešné účinkovanie v Premier League.

"Chceme uspieť v domácej lige a preto je potrebná konzistencia výkonnosti. Dostávame sa do obdobia s mnohými zápasmi, každý bod je dôležitý."

"Pevne veríme, že Arsenal zdoláme a položíme základ pre ďalšie úspechy," uviedol francúzsky reprezentant. Historicky je na tom lepšie Arsenal s 69 úspechmi oproti 54, ktorými sa môže pochváliť Chelsea. Päťdesiatjeden duelov nemalo víťaza.


tx;jm;ko

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V sobotu veľké londýnske derby. Chelsea hostí Arsenal