V sobotu pozornosť fanúšikov zaostrená na Old Trafford

Na štadióne Man Utd sa pripravuje priamy súboj o majstra.
Na štadióne Man Utd sa pripravuje priamy súboj o majstra. (Autor: ap)
SITA|2. apr 2010 o 12:22

V sobotu 3. apríla budú oči priaznivcov anglického futbalu úpenlivo späté s televíznymi obrazovkami. Na programe je totiž stretnutie, ktoré môže výrazne napovedať do boja o majstrovský titul.

LONDÝN.

Aktuálny líder Premier League 2009/2010 Manchester United v ňom hostí druhé mužstvo tabuľky Chelsea FC. Šláger najvyššej anglickej súťaže má výkop o 13.45 h SELČ.

Man Utd bez Rooneyho

Chelsea už vypadla z Ligy majstrov 2009/2010 a môže sa naplno sústrediť na splnenie svojho dlhodobého cieľa - zisk ligového primátu. V jej prospech pred sobotňajším zápasom hovorí aj fakt, že "červeným diablom" sa zranil najlepší hráč - útočník Wayne Rooney.

Reprezentačný kanonier a najlepší strelec doterajšieho priebehu Premier League 2009/2010 (26 gólov) si v utorňajšom stretnutí LM proti Bayernu Mníchov podvrtol pravý členok. Röntgenové vyšetrenia síce nepreukázali fraktúru, len menšie poškodenie väzov, no 24-ročný útočník v sobotu určite nenastúpi.

Miesto zraneného Rooneyho by mohol zaujať mladík Federico Macheda, ktorý v minulom ročníku strelil dva dôležité góly a pomohol Manchestru United k ligovému titulu.

"Patrí k najlepším mladým útočníkom, akého som videl počas môjho dlhoročného pôsobenia v Manchestri. Má veľkú šancu, že využijem jeho služby opäť v závere sezóny," prezradil niečo zo svojich strategických plánov škótsky kouč ManU Sir Alex Ferguson.

"Červení diabli" majú osem kôl pred koncom súťaže jednobodový náskok pred tímom zo Stamford Bridge. Bez šance na titul nie je ani tretí Arsenal Londýn, ten má o tri body menej ako druhý FC Chelsea, ale zranenú kľúčovú trojicu hráčov Fábregas, Aršavin, Gallas.

Chelsea dala naposledy v lige sedem gólov

Rešpekt pred sobotňajším zápasom na Old Trafforde vzbudzuje najmä ofenzívna sila "The Blues" - tí majú z ostatných štyroch ligových duelov bilanciu tri výhry, jedna remíza a vysoko aktívne skóre 17:3.

"Sobotňajší zápas je pre nás nesmierne dôležitý. Musíme využiť našu fantastickú aktuálnu formu.Manchester United je doma veľmi silný, my však musíme nastúpiť do stretnutia bez strachu zo súpera," povedal kapitán Chelsea John Terry.

V drese Chelsea by sa mal po zranení objaviť už aj uzdravený útočník Didier Drogba, ktorý vynechal ostatný ligový duel proti Aston Ville (7:1) a s 24 presnými zásahmi je druhým najlepším kanonierom Premier League 2009/2010.

Zverenci Alexa Fergusona majú nesmierne náročný žreb v závere sezóny. Na budúci týždeň sa na Old Trafforde pokúsia zmazať jednogólové manko z prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov (1:2) proti Bayernu Mníchov, vzápätí odohrajú ligový duel v Blackburne a potom ich čaká manchesterské derby proti mestskému rivalovi City a stretnutie proti Tottenhamu Hotspur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V sobotu pozornosť fanúšikov zaostrená na Old Trafford