V Petrohrade odohrajú čisto slovenské semifinále

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: SITA)
SITA|20. sep 2012 o 17:17

Lukáš Lacko a Igor Zelenay sa stretnú s Martinom Kližanom a Filipom Poláškom.

PETROHRAD. Slovenský tenista Martin Kližan zvíťazil v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open v Petrohrade nad Simonem Bolellim 6:3, 6:3.

Dvadsaťtriročný Bratislavčan si počas celého duelu udržal svoje podanie a svojho súpera brejkol trikrát - dvakrát v prvom a raz v druhom sete. Na postup premenil druhý mečbal.

Súperom daviscupového reprezentanta SR vo štvrťfinále bude Litovčan Ričardas Berankis, ktorý vo štvrtok vyradil Estónca Jürgena Zoppa.

Za účasť vo štvrťfinále si tretí nasadený hráč podujatia Kližan pripíše 45 bodov do príslušného rebríčka a dostane šek na 11 445 amerických dolárov.

Lacko a Zelenay zdolali favoritov

Lukáš Lacko s Igorom Zelenayom vo štvrťfinále štvorhry trochu prekvapujúco vyradili tretí nasadený česko-slovenský pár František Čermák, Michal Mertiňák. Nenasadení Slováci si s favoritmi poradili 4:6, 6:3, 10:7 (zápasový tajbrejk), keď využili až štvrtý mečbal.

V semifinále Lacko so Zelenayom nastúpia proti ďalšej slovenskej dvojici Martin Kližan, Filip Polášek, ktorá zdolala dvojky pavúka Britov Colina Fleminga a Rossa Hutchinsa 7:5, 2:6, 10:4 (zápasový tajbrejk), keď na postup premenili druhý mečbal.

Čermák s Mertiňák získali 45 bodov do príslušného rebríčka a spoločný šek na 3670 dolárov, slovenské semifinálové dvojice už teraz majú istotu 90 bodov a spoločných šekov na 6420 USD.

ico

Výsledky:

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Martin Kližan (SR-3) - Simone Bolelli (Tal.) 6:3, 6:3 za 70 minút

Štvorhra - štvrťfinále:

Lukáš Lacko, Igor Zelenay (SR) - František Čermák, Michal Mertiňák (ČR/SR-3) 4:6, 6:3, 10:7 (zápasový tajbrejk) za 82 minút

Martin Kližan, Filip Polášek (SR) - Colin Fleming, Ross Hutchins (V. Brit.-2) 7:5, 2:6, 10:4 (zápasový tajbrejk) za 81 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Petrohrade odohrajú čisto slovenské semifinále