V Monte Carle bude španielske finále Ferrer - Nadal

David Ferrer
David Ferrer (Autor: SITA/AP)
SITA|16. apr 2011 o 14:38

Štvrtý nasadený španielsky tenista David Ferrer postúpil do finále turnaja ATP série Masters a útočí na zisk dvanásteho titulu.

Štvrtý nasadený španielsky tenista David Ferrer postúpil do finále turnaja ATP série Masters a útočí na zisk dvanásteho titulu.

MONTE CARLO. Titul vo dvojhre na prestížnom turnaji v Monte Carle rovnako ako v sezónach 2005 - 2010 získa španielsky tenista. Otázkou pred nedeľňajším finále zostáva, či to siedmy raz v rade bude Rafael Nadal.

Líder svetového rebríčka si v boji o titul zmeria sily s krajanom Davidom Ferrerom. Nadal v sobotňajšom semifinále prekonal Brita Andyho Murraya (4.) nasadeného ako tretieho 6:4, 2:6, 6:1. Proti rodákovi zo škótskeho Dunblane má teraz bilanciu 10:4, v troch setoch ho zdolal aj v novembri v semifinále "výberového" šampionátu ATP World Tour Finals na tvrdom povrchu v londýnskej O2 Arene.

Štvrtý hráč "pavúka" Ferrer (6.) si v úvodnom sobotňajšom semifinále poradil s Rakúšanom Jürgenom Melzerom (9.) presvedčivo 6:3, 6:2 najmä zásluhou premenenia všetkých štyroch brejkbalov, zatiaľ čo štvrťfinálový premožiteľ Švajčiara Rogera Federera využil iba jednu z deviatich možností na prerazenie servisu.

Dvadsaťštyriročný Malorčan Nadal vedie v bilancii vzájomných zápasov nad Ferrerom 11:4 a nepochybne nastúpi s ambíciou revanšovať sa za šokujúcu prehru zo štvrťfinále "hardových" melbournských grandslamových Australian Open 2011. Na antuke s týmto protivníkom ťahal za kratší koniec jediný raz, a to už v sezóne 2004 v Stuttgarte. Vlani v semifinále v Monte Carle prekonal momentálne 29-ročného Valencijčana 6:2, 6:3.

Nadal má celkovo na tomto turnaji štatistiku už 38:1, pričom premiérový zápasový úspech si pripísal proti Karolovi Kučerovi. V Monte Carle zatiaľ neuspel iba pri miestnom debute v roku 2003 v 3. kole proti Argentínčanovi Guillermovi Coriovi (v roku 2004 absentoval). Na antuke naposledy prehral v osemfinále Roland Garros 2009 so Švédom Robinom Söderlingom. Minulý rok mal na nej bilanciu 22:0.

Finalista koncoročného "výberového" šampionátu ATP World Tour Finals 2007 Ferrer upravil štatistiku duelov s Melzerom na 4:2 po minisérii dvoch nezdarov. Rakúšanovi sa revanšoval za prehru z 3. kola Roland Garros 2010 i jesenného "tisíckového" halového turnaja v Bercy vo francúzskej metropole. Posledným Rakúšanom vo finále v Monaku zostáva Thomas Muster už zo sezóny 1996.

Dvojhra - semifinále ATP World Tour Masters 1000 Rolex v monackom Monte Carle (dotácia 2 227 500 eur, antuka vonku):

Rafael Nadal (Šp.-1) - Andy Murray (V. Brit.-3) 6:4, 2:6, 6:1

David Ferrer (Šp.-4) - Jürgen Melzer (Rak.-7) 6:3, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Monte Carle bude španielske finále Ferrer - Nadal