V Madride úradovala légia zranených

Prokop Slováček|23. okt 2007 o 00:00

Víťaz David Nalbandian si pochvaľoval, že konečne môže poriadne trénovať.

BRATISLAVA. Argentínčan David Nalbandian v nedeľu zaktualizoval štatistiku, ktorá sa nedostáva na pretras často. Stal sa iba tretím hráčom v histórii, ktorý vyradil troch najlepších tenistov sveta. Vo štvrťfinále v Madride porazil svetovú dvojku Nadala, v semifinále trojku Djokoviča a vo finále aj jednotku Federera.

Podobný kúsok sa naposledy podaril v auguste v Montreale Djokovičovi (Roddick, Nadal, Federer). Predtým v roku 1994 Nemcovi Beckerovi (Sampras, Ivaniševič , Stich).

Zlá sezóna

Pre Nalbandiana to doteraz nebola dobrá sezóna. Pre problémy s kolenom postupne klesol z ôsmeho na 26. miesto. „Zranenia, to bol môj hlavný problém. Začalo sa to na Australian Open a pokračovalo antukovou sezónou. Nemohol som sa pripraviť tak, aby som mohol čeliť najlepším. Až po Wimbledone som dokázal zvládnuť tvrdší tréning v telocvični a na kurte,“ cituje stránka atptennis.com slová Nalbandiana po turnaji v Madride.

Légia zranených je späť

Sezóna sa blíži ku koncu a tenisti sa z nej i zo svojich tiel snažia vyžmýkať maximum. Viacerí z nich sa po zranení predstavili v dobrej forme. ­ O Argentínčanovi Nalbandianovi už reč bola. Návrat k forme hodnej druhého hráča sveta naznačil Španiel Rafael Nadal. Pre problémy s kolenami hral v Madride po takmer mesačnej pauze.

Po prekonanej mononukleóze a polročnom výpadku sa pomaly vracia do pohody aj Chorvát Mário Ančič. V Štokholme a teraz v Madride si niekdajší siedmy hráč sveta zahral štvrťfinále. Brita Andyho Murraya počas sezóny trápilo boľavé zápästie. Po tom, čo sa uprostred roka často nedokázal predrať ani do druhého kola, prežil príjemný október. Vo francúzskych Métach prehral až vo finále, v Madride vypadol v osemfinále, ale jeho výkon proti Nadalovi nemal veľa chýb.

Skvelý turnaj konečne opäť odohral skúsený Nemec Nicolas Kiefer. Pre chronické problémy so zápästím začal sezónu až v júni. To bol na 413. mieste v rebríčku. V Madride sa zaslúžene dostal až do semifinále (prehral s Federerom), ale posunul sa už na 64. miesto.

Šanghaj - pribudol Roddick

Podľa pondelkového rebríčka má účasť na Turnaji majstrov v Šanghaji istú už aj Američan Roddick. Do osmičky postupujúcich by sa momentálne zmestili Španiel Ferrer, Čiľan Gonzalez a Nemec Haas, ale čakateľov je viac. Rozhodnú najbližšie turnaje v Bazileji, Lyone, Petrohrade a v Paríži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Madride úradovala légia zranených