V Austrálii sú pred grandslamom 40-stupňové teploty

Andrej Martin.
Andrej Martin. (Autor: ARCHÍVNE TASR)
Sportnet|8. jan 2013 o 14:55

V stredu a vo štvrtok má byť v Melbourne prijateľných 28 stupňov ale na piatok hlásia 37.

MELBOURNE. Austrália má za sebou najhorúcejší deň v histórii od čias merania. Na niektorých miestach dosiahla teplota 50-54 stupňov v tieni (doterajší rekord bol 50,7) a prvý raz v dejinách presiahla priemerná teplota celého územia krajiny 41 stupňov.

Až 42 namerali v Sydney, kde sa hrá tenisový turnaj APIA International mužov i žien, a keďže tam nemajú ani strechu, ani pravidlo o horúčave ako na Australian Open, tí čo nastúpili, poriadne trpeli.

Medzi nimi aj Dominika Cibulková, ktorá potešila bojovnosťou i postupom do štvrťfinále cez Makarovovú, ale mnohí špičkoví tenisti už trénujú v Melbourne, kde bolo v utorok ,,iba“ 31 stupňov.

V Aréne Roda Lavera vyžrebovali kvalifikáciu mužov o hlavnú súťaž a z našej trojice sa najťažší súper ušiel Andrejovi Martinovi – Serra (Fr.), ktorý hrá už 9. raz v Melbourne, bol 36. na svete, teraz je 123. a 8. nasadený v kvalifikácii.

Súperi ďalších našich ešte v Melbourne nehrali. Pavol Červenák sa stretne s Diezom (Kan., 234.) a Kamil Čapkovič s Bartonom (Austr., 445.). Karol Beck sa tohto roku do kvalifikácie neprihlásil.

V stredu a vo štvrtok má byť v Melbourne prijateľne (20 a 28 stupňov), ale na piatok (druhé kolá kvalifikácie mužov i žien) hlásia 37.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Austrálii sú pred grandslamom 40-stupňové teploty