V Austrálii riešia reprezentačnú budúcnosť Filipa Hološka

Filip Hološko (vľavo) si dlhé roky obliekal dres Besiktasu Istanbul.
Filip Hološko (vľavo) si dlhé roky obliekal dres Besiktasu Istanbul. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. júl 2015 o 16:21

Najvyššia austrálska súťaž nemá prestávku počas asociačných termínov Medzinárodnej futbalovej federácie. Aj preto káder opustil rakúsky kanonier Marc Janko. Ohľadom reprezentačnej budúcnosti Filipa Hološka prebiehajú diskusie.

SYDNEY. Tréner austrálskeho futbalového klubu FC Sydney Graham Arnold priznal, že budúcnosť letného úlovku Filipa Hološka v slovenskej reprezentácii ešte nie je doriešená.

Tridsaťjedenročný futbalista sa ako striedajúci hráč objavil v poslednom vystúpení národného tímu SR. Štrnásteho júna Slováci zdolali v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy výber Macedónska 2:1.

Hološko v 84. minúte nahradil Adama Nemca.

"Diskusie sa stále neskončili. Ale Filip chce u nás dosiahnuť úspechy. Koncentruje sa na FC Sydney," citoval kouča Arnolda web sbs.com.au.

Najvyššia austrálska súťaž nemá prestávku počas asociačných termínov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Z tohto dôvodu opustil po uplynulej sezóne káder rakúsky kanonier Marc Janko - zamieril do FC Bazilej.

"Janko odvádzal perfektné výkony. Pokiaľ by však zostal, vynechal by príliš veľa klubových stretnutí," vysvetlil päťdesiatjedenročný kouč.

img_9350_res.jpg

Filip Hološko (vľavo) je súčasťou kádra slovenskej reprezentácie. FOTO - SITA.

Graham Arnold sa pred angažovaním piešťanského rodáka rozprával s niekdajším trénerom FC Sydney Vítězslavom Lavičkom či bývalým zakončovateľom Besiktasu Istanbul Dembom Ba.

Práve v Besiktasi Hološko pôsobil naposledy. Od prvého júla 2015 bol voľným hráčom. Predchádzajúci ročník strávil na hosťovaní v inom tureckom mužstve - Rizespore.

Austrálski fanúšikovia sa pýtajú, či dokáže Hološko zopakovať produktivitu Marca Janka. Arnold ich upozornil, aby neočakávali kópiu 196 cm vysokého kapitána rakúskej reprezentácie.

V Turecku bol Filip Hološko veľmi populárny.

"Chcel som niekoho všestranného, kto môže nastupovať na viacerých postoch ofenzívnej formácie. Hľadal som pohyblivého futbalistu, ktorý zdvihne divákov zo sedadiel. Myslím, že Filip je presne takýmto hráčom," vravel Arnold.

Zo slovenskej akvizície mal radosť aj kapitán FC Sydney Alex Brosque. "Tréner videl v Jankovi to, čo ostatní nedokázali. Marc tu odviedol veľmi dobrú prácu. Som presvedčený, že v prípade Hološka to bude rovnaké.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Austrálii riešia reprezentačnú budúcnosť Filipa Hološka