Trénerom Minnesoty bude Mike Yeo

SITA|17. jún 2011 o 10:02

MINNEAPOLIS 17. mája (SITA, AP) - Novým trénerom klubu zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild by sa mal napokon stať Mike Yeo.

MINNEAPOLIS. Novým trénerom klubu zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild by sa mal napokon stať Mike Yeo. Agentúre AP to potvrdil nemenovaný zdroj blízky klubu.

"Divosi" zvolali na piatok tlačovú konferenciu, kde majú oficiálne predstaviť nového trénera. Informáciu potvrdila aj rozhlasová stanica KFAN-AM. Yeo priviedol v práve skončenej sezóne hneď počas svojho prvého roka vo funkcii hlavného trénera farmársky klub Minnesoty Houston Aeros do finále AHL o Calderov pohár.

Tridsaťsedemročný kouč predtým pôsobil ako asistent trénera na lavičke Pittsburghu, kam ho po šiestich rokoch v asistentskej pozícii na lavičke pittsburskej farmy Wilkes-Barre/Scranton povýšilo vedenie "tučniakov".

Yeo bude tretím trénerom v histórii Wild. Prvým bol od vstupu klubu do NHL v roku 2000 až do svojej rezignácie po sezóne 2008/09 Jacques Lemaire. Toho vystriedal pred dvoma rokmi Todd Richards, no keďže sa dva roky po sebe nedostal do play-off, vedenie Wild ho v apríli vyhodilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trénerom Minnesoty bude Mike Yeo