Tréner Lotyšska má na rozdiel od Slovákov podporu

(Autor: SITA/AP)
SITA|14. jún 2013 o 13:06

Lotyši nie sú spokojní s výsledkami v kvalifikácii MS, no tréner pri mužstve zostáva

RIGA. Prezident Lotyšskej futbalovej federácie (LFF) Guntis Indriksons vyjadril podporu trénerovi národného tímu Alexandrsovi Starkovsovi. Koučovi reprezentácie pobaltskej krajiny hrozilo odvolanie, keďže jeho zverenci získali v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta do Brazílie v doterajších šiestich zápasoch len štyri body.

Indriksons však na štvrtkovej tlačovej konferencii podržal 57-ročného kormidelníka a ten zotrvá vo funkcii minimálne do konca spomenutého kvalifikačného cyklu, v ktorom Lotyši súperia o účasť na svetovom šampionáte aj so Slovákmi.

"Vedenie LFF sa dohodlo, že pán Starkovs zostáva hlavným trénerom národného výberu a dokončí aktuálnu kvalifikáciu. Vždy som tvrdil, že zmluvy by sa mali dodržiavať a my splníme aj tento kontrakt, ktorý vyprší na konci kvalifikácie MS 2014. V súčasnosti nemáme lepšieho kandidáta na obsadenie postu hlavného trénera a ja osobne si myslím, že Starkovs je profesionál a naslovovzatý odborník. Som kategoricky proti tomu, aby ho nahradil niekto iný," cituje oficiálna stránka LFF slová Guntisa Indriksonsa.

V lotyšských médiách sa objavili informácie, že Starkovs má konflikty s niektorými hráčmi či nezvláda taktickú prípravu. Šéf LFF však vyvrátil tieto tvrdenia.

"Rozprával som sa viacerými futbalovými odborníkmi a zhodli sme sa, že Starkovs je muž na správnom mieste. Pri všetkej úcte skutočne nemáme viac takýchto odborníkov. Navyše, za Starkovsa hovoria aj výsledky z minulosti," doplnil Indriksons a apeloval, aby sa viac pozornosti sústredilo na komplexnú futbalovú prácu v krajine a vychovávanie čo najviac konkurencieschopnej mládeže.

Vo štvrtok doplatili na nelichotivé výsledky a výkony koučovia slovenskej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp. Členovia výkonného výboru ich odvolali. Nástupca trénerského tandemu zatiaľ nie je známy, najhorúcejším adeptom je Ján Kozák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Lotyšska má na rozdiel od Slovákov podporu