Tréner ho vynechal zo zostavy. Bol to pre mňa šok, priznal Tatar

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|18. feb 2021 o 07:30

Tomáš Tatar prehovoril o pocitoch, ktoré mal na tribúne.

MONTREAL, BRATISLAVA. Na taký pohľad nebol v Montreale zvyknutý. S napätím sledoval, či sa jeho spoluhráčom podarí dotiahnuť súboj proti Torontu do víťazného konca. Nie zo striedačky, ale z tribúny.

Hokejový útočník Tomaš Tatar minulú nedeľu prvý raz počas trojročného pôsobenia v Canadiens chýbal v zostave, hoci bol fit. 

"Bol to pre mňa trochu šok," priznal 30-ročný hokejista v stredu v rozhovore pre zámorské médiá.

"Nie je to niečo, na čo by som bol hrdý, ale nebolo to moje rozhodnutie a musel som ho rešpektovať. Bol som nervózny. Dve tretiny sme nedali gól, nevedel som nijako pomôcť. Napokon som bol rád, že to chlapci na ľade zvládli, bol to boj," dodal. 

Po skvelom vstupe do sezóny, keď mal v šiestich zápasoch bilanciu 3+3, už nebol taký produktívny. V ďalších ôsmich zápasoch pridal gól a jednu asistenciu. Tréneri a vedenie tímu mu dali najavo, že od neho očakávajú viac.

"Vždy keď som na lade, snažím sa ukázať všetko, čo vo mne je, chcem pomôcť tímu. Inak to nebude, ani keď znovu dostanem šancu a vrátim do zostavy," dodal Tatar.

Podobnú skúsenosť už má z pôsobenia v Las Vegas, no vtedy bol podľa svojich slov v inej situácii. "Do Vegas ma vymenili a tréner dal jednoducho šancu hráčom, ktorých už poznal dlhšie," vravel Tatar.

"S Tomášom sme hovorili, myslím, že má výborný prístup. Dúfam, že keď sa vráti, tak nám pomôže. Je to výborný hráč a potrebujeme ho v dobrej forme," komentoval Tatarovu situáciu tréner Canadiens Claude Julien.

Podľa zámorských médií by mal Tatar nastúpiť už v najbližšom zápase Montrealu v noci na nedeľu proti Torontu.

V minulej sezóne bol slovenský hokejista so 61 bodmi (22+39) najproduktívnejší hráč Montrealu, kam ho v septembri 2018 vytrejdovali z Las Vegas.

Na konci aktuálneho ročníka mu vyprší kontrakt s Canadiens, no podľa kanadskej televízie TSN sa hokejista otázkami svojej budúcnosti teraz vôbec nezaoberá a rokovania necháva na agentovi. 

Tomáš Tatar v Montreale

2018-2019

80

25

33

58

2019-2020

68

22

39

61

2020-2021

14

4

4

8

Sezóna

Zápasy

Góly

Asistencie

Body


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner ho vynechal zo zostavy. Bol to pre mňa šok, priznal Tatar