Thornton dosiahol jubileum, v NHL nazbieral tisíctristo bodov

Joe Thornton (vpravo) dosiahol métu 1300 bodov v zápase proti Coloradu Avalanche.
Joe Thornton (vpravo) dosiahol métu 1300 bodov v zápase proti Coloradu Avalanche. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jan 2016 o 08:52

Je to úžasné. Hrával som proti nemu dlhé roky a akoby vôbec nejavil známky starnutia či ustrnutia, hovorí asistent trénera San Jose Sharks Bob Boughner.

SAN JOSE. Ako už tradične obslúžil prihrávkami na ľade spoluhráčov a stal sa v poradí 33. hokejistom v dejinách NHL s 1300 bodmi. Jeden z najlepších stredných útočníkov Joe Thornton je po Jaromírovi Jágrovi len druhým aktívnym hráčom, ktorý dosiahol túto métu.

Na konte má 367 gólov a 933 asistencií.

Jubilejný 1300. bod Joa Thorntona.

"Hral som počas kariéry po boku toľkých dobrých hráčov, kanonierov. Bolo ich mnoho. Tak sa mi to podarilo," povedal o míľniku tridsaťšesťročný kanadský center, ktorého pre fyzické proporcie prezývajú Jumbo Joe.

Métu 1300 bodov dosiahol dvoma asistenciami v utorok proti Coloradu (6:1). "Je to úžasné. Hrával som proti nemu dlhé roky a akoby vôbec nejavil známky starnutia či ustrnutia. Užíva si každý zápas. Myslím si, že je to veľmi nákazlivé, najmä pre mladých chlapcov," vravel pre nhl.com asistent trénera San Jose Bob Boughner.

Zlatý olympijský medailista z Vancouveru 2010 Thornton rozdelil svoju kariéru medzi dva tímy. V rokoch 1997 - 2005 bol verný Bostonu. Od 30. novembra 2005 je hráčom San Jose.

V drese Sharks získal Art Rossovu aj Hartovu trofej. Tvorca hry robí spoluhráčov lepšími, čo najvýstižnejšie dokumentuje jeho premiérová sezóna v drese klubu.

Vtedajšia hviezda tímu Jonathan Cheechoo mal do Thorntonovho trejdu na konte sedem gólov. Po jeho príchode sa v 57 stretnutiach strelecky presadil až 49-krát a získal Trofej Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca sezóny.

joe2_res.jpg

Joe Thornton (vpravo) pôsobí v drese San Jose od roku 2005. Na snímke sa pokúša zastaviť Slováka Tomáša Tatara z Detroitu. FOTO - TASR/AP.

Neskôr v elitnej formácii nastupoval Joe Thornton po boku Danyho Heatleyho a Patricka Marleaua.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Thornton dosiahol jubileum, v NHL nazbieral tisíctristo bodov