Terry: Prišiel ten správny čas. Legenda po sezóne opustí Chelsea

Anglický futbalista John Terry sa rozhodol po 22 rokoch ukončiť pôsobenie v Chelsea Londýn.
Anglický futbalista John Terry sa rozhodol po 22 rokoch ukončiť pôsobenie v Chelsea Londýn. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. apr 2017 o 19:22

V drese Chelsea nastúpil Terry do 713 zápasov, v ktorých zaznamenal 66 presných zásahov.

LONDÝN. Anglický futbalista John Terry sa rozhodol po 22 rokoch ukončiť pôsobenie v Chelsea Londýn. K tomuto kroku prišlo na základe dohody s vedením klubu.

Dlhoročná opora zadných radov odohrala na Stamford Bridge celú svoju profesionálnu kariéru.

V drese Chelsea nastúpil Terry do 713 zápasov, v ktorých zaznamenal 66 presných zásahov. Vo februári však stratil svoje miesto v základnej zostave, čo ho viedlo k rozhodnutiu odísť z klubu.

S klubom som mal vždy perfektný vzťah, ktorý neprestane ani po konci kariéry.


John Terry, anglický futbalista

"Po 22 rokoch patrí veľká vďaka mnohým ľuďom v tomto výbornom klube. Od trénerov, spoluhráčov, realizačného tímu po fanúšikov, slová vďaka nestačia. S klubom som mal vždy perfektný vzťah, ktorý neprestane ani po konci kariéry."

"O všetkom sme sa dôkladne zhovárali. Prišiel ten správny čas, keď mám odísť. Cítim, že mám stále čo ponúknuť na ihrisku, ale zároveň chápem moje možnosti v Chelsea, ktoré sú pre mňa limitované."

"V pravý čas sa rozhodnem o svojej budúcnosti, teraz som však pripravený pomôcť tímu k dosiahnutiu úspechov v tejto sezóne," uviedol Terry pre oficiálnu klubovú stránku.

Počas svojho pôsobenia v londýnskom klube triumfoval Terry v Lige majstrov, Európskej lige UEFA, štyrikrát získal ligový titul, päťkrát Pohár FA a tri Ligové poháre.

So 14 trofejami je najdekorovanejším hráčom v histórii Chelsea. V dlhodobej tabuľke Premier League je streleckým lídrom medzi obrancami.

Kapitánom mužstva sa stal v roku 2004 a s páskou na ruke viedol spoluhráčov v 578 súbojoch.

Za Anglicko odohral 78 duelov a strelil 6 gólov. V klube si udržal kapitánsku pásku aj po incidente z roku 2012, keď rasisticky urazil obrancu Anton Ferdinand z Queens Park Rangers.

"Nikdy nezabudnem na neuveriteľnú cestu, po ktorej som s Chelsea kráčal. Ďakujem jej za všetko," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Terry: Prišiel ten správny čas. Legenda po sezóne opustí Chelsea