Tenisti pocestujú na Davisov pohár do Veľkej Británie

Andy Murray
Andy Murray (Autor: SITA/AP)
TASR|21. sep 2011 o 14:21

Tenisti dostali najťažšieho súpera akého mohli, keď vyzvú Veľkú Britániu.

BANGKOK. Slovenskí tenisti pocestujú v 1. kole 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára (10.-12. februára 2012) do Veľkej Británie. Rozhodol o tom stredajší žreb v hoteli Four Seasons v thajskom Bangkoku. Slováci dostali najťažšieho možného súpera zo sedmičky nenasadených družstiev, lídrom britského tímu je štvrtý hráč sveta Škót Andy Murray.

V prípade úspechu na Ostrovoch by finalisti Davisovho pohára z roku 2005 zamierili v 2. kole do Belgicka (6.-8. apríla). Zverenci kapitána Miloša Mečířa sa počas uplynulého víkendu zachránili v 1. skupine euro-africkej zóny, keď na antuke v bratislavskom NTC zvíťazil nad Ukrajinou 4:1.

Slovenského kapitána Miloša Mečířa žreb príliš nepotešil. "Určite tam boli na 1. kolo prijateľnejší súperi, či už Dánsko alebo Slovinsko. Ak nastúpia Briti s Andym Murraym, bude to veľmi ťažké sústo. Andy je hráčom svetovej extratriedy, netreba ho vôbec predstavovať, veď je štvrtý v rebríčku ATP. Briti majú navyše aj dobrého debla. Cesta k úspechu by mohla viesť cez ich dvojku Jamesa Warda a štvorhru, no budeme to mať veľmi ťažké. Predpokladám, že hrať sa bude na harde alebo na tráve, lebo Briti antuku príliš neobľubujú," povedal pre TASR Mečíř.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška označil žreb za veľmi ťažký. "Opäť sme nemali šťastie na žreb. Briti majú vo svojom strede Andyho Murrayho, ktorý je jedným z najlepších hráčov na svete a doma budú veľkými favoritmi. Ak chceme uspieť, musíme sa pokúsiť urobiť dva body cez ich dvojku a vyhrať štvorhru. Predpokladám, že hrať sa bude na harde v hale. Zápas sa uskutoční tesne po skončení Australian Open. Verím, že naši mladí hráči Martin Kližan s Lukášom Lackom sa v Melbourne dostanú do hlavnej súťaže a získajú ďalšie skúsenosti, ktoré potom pretavia v Davisovom pohári," povedal Moška.

Martin Kližan, ktorý bol hrdinom daviscupového stretnutia s Ukrajinou, považuje Veľkú Britániu za atraktívneho súpera. "Mohli sme pre žrebe dopadnúť aj lepšie, no na druhej strane sme dostali veľmi atraktívneho protivníka. Andy Murray je hráčom svetovej extratriedy. Dúfam, že budem v tíme a budem si proti nemu môcť zahrať. S Wardom som tiež ešte nehral, no videl som ho na Wimbledone. Počítam s tým, že Briti zvolia rýchly povrch, možno sa rozhodnú pre trávu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenisti pocestujú na Davisov pohár do Veľkej Británie