Gauffová zvládla trojsetový súboj. Som hrdá, ako som bojovala, vraví

Americká tenistka Cori Gauffová sa teší z postupu do semifinále Australian Open 2024.
Americká tenistka Cori Gauffová sa teší z postupu do semifinále Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. jan 2024 o 08:10 (aktualizované 23. jan 2024 o 13:15)

Mladá Američanka môže získať ďalší grandslamový titul.

Australian Open 2024

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Cori Gauffová (USA-4) - Marta Kosťuková (Ukr.) 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2

Aryna Sabalenková (Biel.-2) - Barbora Krejčíková (ČR-9) 6:2, 6:3

MELBOURNE. Americká tenistka Cori Gauffová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Vlaňajšia šampiónka US Open zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej štvorky Ukrajinku Martu Kosťukovú 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2.

Gauffová si v Melbourne Parku vylepšila svoje maximum. V prvom sete proti Kosťukovej otočila z 1:5. V druhom nedokázala dopodávať zápas do úspešného konca, no v rozhodujúcom v aréne Roda Lavera dominovala.

VIDEO: Zostrih zápasu Cori Gauffová - Marta Kosťuková

"Som hrdá, ako som bojovala. Vedela som, že to bude ťažký zápas, nechala som na kurte všetky sily. V prvom sete som sa hľadala. Nebolo to spôsobené melbournským teplom, no nedokázala som sa dostať do správneho rytmu.

V koncovke druhého dejstva som začala hrať príliš opatrne, čo sa mi vypomstilo, no po prehratom tajbrejku som sa rýchlo zmobilizovala. Je super, že v hľadisku bolo toľko amerických vlajok," uviedla v pozápasovom rozhovore.

Jej súperkou v boji o postup do finále bude Bieloruska Aryna Sabalenková.

Obhajkyňa vlaňajšieho víťazstva si vo štvrťfinále poradila po ďalšom suverénnom výkone s Češkou Barborou Krejčíkovou po setoch 6:2, 6:3.

Počas celého duelu predvádzala svoj typický nátlakový tenis s množstvom víťazných úderov, výborne returnovala. V prvom sete dvakrát prelomila podanie šampiónky Roland Garros z roku 2021, v druhom dejstve až trikrát.

"Odohrala som skvelý zápas, dúfam, že budem pokračovať v tomto trende aj v ďalšom priebehu turnaja. Ďakujem fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru.

Aj vďaka ich podpore sa mi v Austrálii tak darí," povedala Sabalenková, ktorá bude mať možnosť odplatiť Gauffovej minuloročnú prehru z finále US Open.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gauffová zvládla trojsetový súboj. Som hrdá, ako som bojovala, vraví