Nasadená trojka končí na US Open, zdolala ju niekdajšia finalistka

Jessica Pegulová.
Jessica Pegulová. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. sep 2023 o 19:45

O semifinále zabojuje s českou tenistkou.

US Open 2023

Dvojhra žien - osemfinále:

Madison Keysová (USA-17) - Jessica Pegulová (USA-3) 6:1, 6:3

Markéta Vondroušová (ČR-9) - Peyton Stearnsová (USA) 6:7 (3), 6:3, 6:2

NEW YORK. Americká tenistka Madison Keysová sa suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom US Open.

Turnajová sedemnástka zdolala tretiu nasadenú krajanku Jessicu Pegulovú 6:1, 6:3 a v dueli o postup do semifinále nastúpi proti Markéte Vondroušovej.

Keysová mala počas celého zápasu s Pegulovou vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, výborne returnovala. V úvodnom sete sa finalistka US Open z roku 2017 prezentovala 14 víťaznými údermi.

Pegulová sa nevedela chytiť na príjme, vo výmenách robila príliš veľa nevynútených chýb. V druhom dejstve za stavu 3:3 opäť prišla o servis a Keysová bez problémov dotiahla stretnutie do víťazného konca.

Pegulovej odplatila vlaňajšiu prehru z turnaja WTA v San Diegu a vo štvrťfinále newyorského grandslamu si zahrá prvýkrát od roku 2018.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Madison Keysová - Jessica Pegulová

"Nikdy nie je jednoduché nastúpiť proti kamarátke. S Jessicou sa dlho poznáme, často sa stretávame aj mimo kurtov. V dôležitých momentoch som si dokázala pomôcť kvalitným servisom a returny mi fungovali na jednotku.

Teší ma, že v hľadisku ma povzbudzoval aj môj snúbenec. Je to bývalý tenista a pred zápasom mi dal nejaké cenné rady.

Na New York mám iba tie najkrajšie spomienky a som rada, že po piatich rokoch som opäť vo štvrťfinále," uviedla Keysová v pozápasovom interview.

Vondroušová ide ďalej po trojsetovom víťazstve nad Peyton Stearnsovovou.

Mladá Američanka vyhrala prvý set v tajbrejku, no následne si nedokázala poradiť s obranou českej tenistky. Tá vrátila aj veľmi kvalitné údery súperky, ktorá si sama pokazila zápas 52 nevynútenými chybami.

"Peyton hrala v úvode zápasu skvele, je veľmi nebezpečná a čaká ju svetlá budúcnosť. Príliš som neverila, že sa na US Open dostanem tak ďaleko.

Po wimbledonskom triumfe som bola pod veľkým tlakom, no zvládla som to," povedala strieborná olympijská medailistka z OH 2020 v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nasadená trojka končí na US Open, zdolala ju niekdajšia finalistka