Tenis ma opäť baví. Aj keď prehrám, hovorí Kvitová

Petra Kvitová bude súperkou slovenskej tenistky Karolíny Schmiedlovej v treťom kole US Open.
Petra Kvitová bude súperkou slovenskej tenistky Karolíny Schmiedlovej v treťom kole US Open. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. sep 2015 o 11:43

Prešla si ťažkým obdobím. Vo februári zmizla z tenisového okruhu, bojovala s mononukleózou. Češka Petra Kvitová je späť a v treťom kole US Open bude súperkou slovenskej tenistky Karolíny Schmiedlovej.

NEW YORK. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová má za sebou dve kolá dvojhry na US Open v New Yorku. A postupom medzi tridsaťdva najlepších prakticky potvrdila svoje nasadenie na záverečnom grandslame sezóny.

V treťom kole však na slovenskú jednotku nečaká nič jednoduché. V sobotu sa postaví proti dvadsaťpäťročnej dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Petre Kvitovej z ČR nasadenej ako piatej.

S víťazkou minulotýždňového prípravného turnaja v New Havene nemajú spoločnú zápasovú minulosť. "Nikdy som proti Schmiedlovej nehrala. Poznám ju iba z videnia v šatni," povedala Kvitová v rozhovore pre server idnes.cz.

"Kvalitných mladých hráčok pribúda a ja už nie som najmladšia. Verím však, že naša generácia urobí všetko pre to, aby tie mladé nepustila na vrchol rebríčka," pokračovala Češka.

Na US Open bola najďalej dvakrát v osemfinále. Ak by ju Schmiedlová zdolala, zopakovala by si umiestnenie z ostatných dvoch rokov - tretie kolo.

petra_res.jpg

Kvitová v druhom kole zdolala Američanku Nicole Gibbsovú. FOTO - TASR/AP.

Kvitová v tomto roku prežila aj ťažšie tenisové obdobie - prekonala mononukleózu. Koncom februára záhadne zmizla z hlavného ženského okruhu a vrátila sa do súťažného diania v apríli.

V semifinále Pohára federácie sa podieľala na triumfe Česka nad Francúzskom (3:1).

Pre oslabenú imunitu vynechala veľké americké turnaje v Indian Wells a Miami. Neskôr mala vysoké ambície najmä na wimbledonskej tráve, kde obhajovala titul. Skončila však už v treťom kole na rakete Srbky Jeleny Jankovičovej.

Vo Wimbledone skončila Kvitová už v treťom kole.

Kvitovej sa nejako výnimočne nedarilo ani predtým na Roland Garros v Paríži. V štvrtom kole neprešla cez Švajčiarku Timeu Bacsinszkú.

"Prešla som si v tomto roku obdobím, keď ma tenis veľmi nebavil. Brala som ho ako povinnosť, akýsi chlieb každodenný. Dala som si pauzu a problém zmizol. Opäť ma hra baví - a to aj keď prehrám," dodala Kvitová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis ma opäť baví. Aj keď prehrám, hovorí Kvitová