O Kanaďanovi vraj budeme ešte veľa počuť. Máme skvelého šampióna, hovorí Moška

Igor Moška.
Igor Moška. (Autor: TASR)
TASR|15. okt 2023 o 20:02

Riaditeľ turnaja sľubuje v budúcom roku ďalšie novinky.

BRATISLAVA. V poradí 24. ročník bratislavského challengeru Peugeot Slovak Open patril podľa riaditeľa turnaja k najkvalitnejším v histórii.

Igor Moška tvrdí, že o jeho víťazovi Kanaďanovi Gabrielovi Diallovi budú tenisoví fanúšikovia ešte veľa počuť.

"Máme skvelého šampióna, ktorého čaká svetlá budúcnosť. Počas celého turnaja podával vynikajúce výkony a zdolal aj víťaza grandslamového US Open z roku 2020 Dominica Thiema, ktorý bol veľkým lákadlom pre fanúšikov.

Challenger mal od začiatku veľmi vysokú úroveň, štartové pole pripomínalo turnaj ATP," uviedol v rozhovore pre TASR Moška, ktorého mrzí, že do záverečnej fázy turnaja sa nedostal žiaden zo Slovákov.

Najlepší výsledok dosiahol Lukáš Klein.

Vo štvrťfinále prehral s Diallom po trojsetovom boji. "V tajbrejku druhého setu bol Lukáš dve loptičky od víťazstva, no napokon ťahal za kratší koniec.

Veľmi dobrý výkon podal aj Norbert Gombos, ktorý v 1. kole vyradil tretieho nasadeného Francúza Benjamina Bonziho. Tento zápas patril k ozdobám turnaja," hovorí Moška.

Hráči si pochvaľovali vynovený povrch na centri v NTC. "Bol som zvedavý predovšetkým na reakciu našich hráčov a všetci unisono povedali, že je kvalitnejší ako ten starý. Je úplne rovný, stredne rýchly, čo vyhovuje Alexovi Molčanovi i Lukášovi Kleinovi.

V dnešnom finále obaja aktéri skvele servovali, no Diallo i De Loore dokázali na vynovenom povrchu kvalitne returnovať a fanúšikovia tak videli atraktívny tenis s peknými výmenami."

Moška sľubuje v budúcom roku ďalšie novinky, ktoré ešte zvýšia kvalitu turnaja.

"Už teraz môžem povedať, že pred 25. ročníkom Peugeot Slovak Open vymeníme okolie centrálneho dvorca a celé to zmodernizujeme. Malo by to priniesť lepšiu prezentáciu pre divákov a sponzorov," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»O Kanaďanovi vraj budeme ešte veľa počuť. Máme skvelého šampióna, hovorí Moška