Svetová jednotka vynechá turnaj v Miami, podporila ju aj Shiffrinová

Iga Swiateková.
Iga Swiateková. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. mar 2023 o 11:55

Iga Swiateková neobháji cenný titul z minulého roka.

MIAMI. Poľská tenistka Iga Swiateková nebude obhajovať titul na turnaji WTA v Miami a nepomôže ani národnému tímu v aprílovej kvalifikácii o postup na záverečný turnaj Pohára Billie Jean Kingovej proti Kazaškám.

Úradujúcu svetovú jednotku totiž trápi zranenie rebra, ktoré sa prejavilo už na predošlom podujatí v Indian Wells. Podľa jej slov ju obmedzovalo pri niektorých pohyboch a pri podávaní, ale nemalo by ísť o nič vážne.

"Chcela som počkať až do poslednej možnej chvíle s rozhodnutím, či budem hrať v Miami. Zisťovali sme, či sa s týmto typom zranenia dá hrať alebo by sa to len zhoršilo. Myslím si, že je rozumné odhlásiť sa z turnaja.

Chcem si oddýchnuť a poriadne sa zotaviť," vyhlásila 21-ročná rodáčka z Varšavy, ktorá v semifinále dvojhry žien v Indian Wells podľahla neskoršej šampiónke Kazaške Jelene Rybakinovej 2:6, 2:6.

Na sociálnej sieti ju podporila aj víťazka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Mikaela Shiffrinová. Swiatekovej status komentovala Američanka slovami "uzdrav sa" a pridala emotikon srdiečka.

Trojnásobná grandslamová víťazka Swiateková v minulej sezóne kraľovala ženskému tenisu a vypracovala si obrovský náskok na čele rebríčka WTA.

Uvedomuje si však, že nie každý rok bude taký vydarený.

"Sezónu som začínala s vedomím, že bude pre mňa náročné obhájiť všetky body. Keď sa na to pozriem logicky a z pohľadu štatistiky, tie víťazné série a turnaje sa nebudú opakovať každý rok," uviedla.

Iga Swiateková vo vlaňajšom finále v Miami zdolala Japonku Naomi Osakovú a skompletizovala Sunshine Double, keďže predtým vyhrala aj v Indian Wells.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová jednotka vynechá turnaj v Miami, podporila ju aj Shiffrinová