Premožiteľka Sereny nahnevala spoluhráčku vo štvorhre. Potom sa ospravedlnila

Harmony Tanová.
Harmony Tanová. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. jún 2022 o 11:11

Dokonca si niekto na twitteri založil falošný účet, kde v mene spoluhráčky kritizoval Tanovú.

LONDÝN. Francúzska tenistka Harmony Tanová v utorok vyradila Američanku Serenu Williamsovú v prvom kole ženskej dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny v londýnskom Wimbledone.

O deň neskôr mala nastúpiť na zápas prvého kola štvorhry s Nemkou Tamarou Korpatschovou, no na poslednú chvíľu sa z neho odhlásila a ako dôvod uviedla zranenie stehna. Korpatschovú to hnevá o to viac, že Tanová jej to oznámila krátko pred stretnutím cez textovú správu.

"Nechala ma tam čakať hodinu pred začiatkom zápasu a potom mi len napísala správu. Som veľmi sklamaná a aj nahnevaná, lebo nemôžem prvýkrát nastúpiť vo štvorhre na grandslamovom turnaji.

Naozaj to voči mne nie je fér, toto som si nezaslúžila," uviedla 27-ročná Nemka, ktorá neprešla na tohtoročnom Wimbledone cez úvodného kolo dvojhry a turnaj sa pre ňu skončil.

Dvadsaťštyriročná Tanová sa zrejme odhlásila zo štvorhry, pretože by musela odohrať tri zápasy počas troch dní. Duel proti Williamsovej trval viac ako tri hodiny a vo štvrtok ju čaká druhé kolo dvojhry proti 32. nasadenej hráčke Sare Sorribesovej Tormovej zo Španielska.

"Ak ste zničení po trojhodinovom zápase z predošlého dňa, nemôžete hrať profesionálne tenis. Taký je môj názor," povedala Korpatschová, čo si myslí o potenciálnej únave svojej "deblovej" partnerky.

Tanová je v deblovom rebríčku WTA na 611. mieste, Korpatschová na 298. pozícii. V stredu mali nastúpiť proti 15. nasadenej ukrajinsko-rumunskej dvojici Nadija Kičenoková a Raluca-Ioana Olaruová.

Namiesto nich sa v prvom kole ženskej štvorhry predstavil grécko-thajský pár Valentini Grammatikopoulouová a Peangtarn Plipuechová. Ktorý však na svoje súperky nestačil.

Korpatschová neskôr zo sociálne siete príspevok zmazala s tým, že išlo o nedorozumenie. "Hovorila som s Harmony a vysvetlili sme si to. Vysvetlila mi, že je zranená a ide o nedorozumenie. Ospravedlnili sme sa jedna druhej. Prosím, nepíšte na ňu nič zlé, nezaslúži si to," napísala nemecká tenistka neskôr v reakcii na instagram.

Situácia dokonca vyústila do toho, že dokonca si po Korpatschovej vyjadrení niekto založil falošný profil na twitteri, kde v jej mene v kritike Tanovej pokračoval.

"Som sklamaná, že nemôžem hrať štvorhru. Ja som predtým hrala päť zápasov za tri dni a aj tak som šla hrať ďalší turnaj. Je to nefér, bolí ma to. Tanová sa mi musí ospravedlniť," písal falošný účet a dokonca v príspevku označil Bena Rothenberga a Josého Morgada, čo sú novinári s veľkou komunitou tenisových fanúšikov na twitteri.

Korpatschová musela tento príspevok zdieľať, aby vysvetlila, že status nepísala ona ale niekto iný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Premožiteľka Sereny nahnevala spoluhráčku vo štvorhre. Potom sa ospravedlnila