Schmiedlová zdolala Masárovú, vyrovnala svoje maximum na US Open

Anna Karolina Schmiedlová.
Anna Karolina Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. aug 2023 o 20:38 (aktualizované 30. aug 2023 o 21:58)

V 3. kole si môže opäť zahrať proti Španielke.

US Open 2023

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Rebeka Masárová (Šp.) 7:6 (0), 6:2

NEW YORK. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V druhom kole zdolala Španielku so slovenskými koreňmi Rebeku Masárovú 7:6 (0), 6:2.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti Číňanke Wang Sin-jü, ktorá tiež zdolala Španielku Saru Sorribesovú Tormovú 5:7, 6:3, 6:4.

Schmiedlová i Masárová si do stavu 2:2 suverénne vyhrávali svoje podania. V piatom geme Španielka po víťaznom forhendovom returne prelomila Slovenkin servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2.

Schmiedlová však v ďalších minútach vyrovnala na 4:4 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 6:5 síce nepremenila dva setbaly, no v tajbrejku nedovolila súperke uhrať ani jeden bod.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Schmiedlová - Masárová

Schmiedlová robila v dôležitých momentoch oveľa menej nevynútených chýb ako Masárová, ktorá vo výmenách nebola dostatočne trpezlivá.

V druhom dejstve si slovenská jednotka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:1 a šancu na postup medzi elitnú 32-ku už z rúk nepustila.

Masárovej odplatila vlaňajšiu prehru z antukového turnaja WTA vo švédskom Bastade a na US Open vyrovnala svoje maximum z roku 2015.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová zdolala Masárovú, vyrovnala svoje maximum na US Open