Tatar s Jurčom pomohli gólmi k víťazstvu nad Bostonom

Luke Glendening z Detroitu (vľavo) a spoluhráči Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar oslavujú druhý gól.
Luke Glendening z Detroitu (vľavo) a spoluhráči Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar oslavujú druhý gól. (Autor: SITA/AP)
TASR|3. apr 2014 o 07:01

Dlho sa mi strelecky nedarilo, začínal som byť z toho frustrovaný, no dnes mi to tam konečne padlo, povedal Jurčo.

NEW YORK. Dvojica slovenských hokejistov Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo pomohla v noci na štvrtok v zámorskej NHL k tesnému víťazstvu Detroitu nad Bostonom 3:2. Obaja útočníci strelili po jednom góle, pričom Tatar pridal aj gólovú prihrávku.

Tatar exceloval

Tatar v 25. minúte domáceho duelu s Bostonom vyrovnal svojím 19. tohtosezónnym gólom na 1:1, keď strelou zápästím spoza pravého kruhu prekonal brankára Bruins Tuukku Raska.

Carl Söderberg síce poslal hostí opätovne do vedenia, no domáci zabojovali a v tretej tretine v priebehu 102 sekúnd skóre otočili.

O vyrovnanie sa postarali slovenskí Tomášovia. Hoci v neprehľadnej situácii Tatar prišiel o prilbu a protihráč mu držal hokejku, dokázal korčuľou prihrať spoluhráčovi Jurčovi, ktorý nemal problém skórovať do odkrytej bránky - 2:2. Pre mladého útočníka to bol v poradí šiesty gól v ročníku.

Jurčo: Gól bol výsledkom tvrdej práce

"Pravdou je, že neviem, dokedy ma nechá vedenie Detroitu v prvom tíme. Musím sa preto snažiť v každom dueli. Nie každý večer mi to vyjde, ale usilujem sa zakaždým tvrdo pracovať. Aj dnešný gól bol výsledkom tvrdej práce," povedal Jurčo.

Prerušil šesťzápasové gólové suchoty. "Dlho sa mi strelecky nedarilo, začínal som byť z toho frustrovaný, no dnes mi to tam konečne padlo," dodal.

O víťazný zásah sa v 53. minúte postaral v skvelej forme hrajúci Švéd Gustav Nyquist, ktorý prešiel okolo kapitána Bostonu Zdena Cháru a namieril presne k ľavej žrdi.

"Mám dojem, že Chára práve naskočil zo striedačky, takže bolo pre neho ťažké hneď zrýchliť a preto vyzeral pritom trochu nemotorne. Ja som bol v plnej rýchlosti, tak som okolo neho prekorčuľoval a snažil sa čo najrýchlejšie vystreliť smerom na lapačku," povedal Nyquist.

Marinčin aj Gáborík 0+1

Jednu asistenciu si pripísal i obranca Martin Marinčin, jeho Edmonton ale neudržal na ľade Anaheimu dvojgólový náskok a prehral 2:3.

Hráči Los Angeles aj vďaka asistencii Mariána Gáboríka zdolali Phoenix hladko 4:0 a stali sa v poradí desiatym tímom a šiestym v Západnej konferencii, ktorý si zaistil postup do play off.

Výsledky NHL - streda:

Ottawa - NY Islanders 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly a asistencie: 47. Michálek (Neil, Wiercioch) - 18. Bailey (Strome, Donovan), 50. Cizikas (Bailey, Strome). Brankári: Anderson - Nilsson, strely na bránku: 36:27. Diváci: 16.516

Detroit - Boston 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Góly a asistencie: 25. TATAR (DeKeyser, Kindl), 52. JURČO (TATAR, Kronwall), 53. Nyquist (Legwand) - 17. Boychuk (Kelly, Marchand), 42. Söderberg (Bergeron, Smith). Brankári: Howard - Rask, strely na bránku: 20:35. Diváci: 20.066

Anaheim - Edmonton 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)

Góly a asistencie: 44. Perry (Beleskey, Andersen), 52. Perry (Robidas), 59. Beauchemin (Perry, Getzlaf) - 37. Larsen (MARINČIN, Perron), 43. Eberle (Hall, Nugent-Hopkins). Brankári: Andersen - Fasth, strely na bránku: 26:32. Diváci: 17.174

Los Angeles - Phoenix 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly a asistencie: 2. Pearson (Carter), 23. Doughty (Martinez, Kopitar), 50. Carter (Pearson), 50. Kopitar (GÁBORÍK, Martinez). Brankári: Quick - Greiss, strely na bránku: 32:17. Diváci: 18.118

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar s Jurčom pomohli gólmi k víťazstvu nad Bostonom