Tampa povolala z farmy Mihálika

SITA|5. apr 2009 o 12:39

Hokejový tím zámorskej NHL Tampa Bay Lightning povolal v sobotu zo svojho farmárskeho klubu Norfolk Admirals, ktorý hrá v AHL, slovenského obrancu Vladimíra Mihálika.

TAMPA. Hokejový tím zámorskej NHL Tampa Bay Lightning povolal v sobotu zo svojho farmárskeho klubu Norfolk Admirals, ktorý hrá v AHL, slovenského obrancu Vladimíra Mihálika a kanadského centra Zenona Konopku.

Obaja dostali šancu v sobotňajšom zápase proti New Yorku Islanders, v ktorom však "blesky" podľahli v súboji dvoch tímov z dna Východnej konferencie 1:3. Dvdsaťdvaročný Prešovčan odohral svoj ôsmy duel v NHL, na ľade strávil 13 minút, vystreli raz na McKennovu bránku a pripísal si jeden mínusový bod. Ďalší kanadský bod k doterajším dvom za gólové prihrávky si nepripísal.

Je to už tretia šanca pre Mihálika v prvom tíme "bleskov", keď odohral najprv úvodné dve stretnutia sezóny v októbri 2008, potom dostal šancu v piatich zápasoch v prvej polovici januára. V Norfolku zaznamenal 15 bodov za 2 góly a 13 asistencií a 58 trestných minút v 61 zápasoch. Na konci sezóny, v ktorej je Tampa bez šance na postup do play-off, dostanú zrejme šancu mladí hráči. Tampu ešte čakajú do konca základnej časti NHL stretnutia doma s Pittsburghom i Washingtonom a v Atlante.

Nachádzate sa tu:
Domov