Srbi porazili v Hopman Cupe Kazachstan hladko 3:0

SITA|2. jan 2011 o 17:02

Najvyššie nasadení srbskí tenisti Ana Ivanovičová a Novak Djokovič zvíťazili nad kazašskými reprezentantmi Jaroslavou Švedovovou a Andrejom Golubevom v Hopman Cupe 3:0.

PERTH. Najvyššie nasadení srbskí tenisti Ana Ivanovičová a Novak Djokovič zvíťazili nad kazašskými reprezentantmi Jaroslavou Švedovovou a Andrejom Golubevom v nedeľňajšom stretnutí v základnej A-skupine na 23. ročníku Hopmanovho pohára miešaných družstiev v austrálskom Perthe hladko 3:0.

Niekdajšia jednotka svetového rebríčka WTA Ivanovičová triumfovala na tvrdom povrchu v hale Burswood Dome nad Švedovovou 7:6 (6), 6:1.

Zverenec Mariána Vajdu Djokovič, začiatkom decembra 2010 hlavný hrdina belehradského daviscupového finále proti Francúzom, následne zdolal Golubeva 4:6, 6:3, 6:1. Mix bol za nezvratného stavu 2:0 pre Srbov už iba formalitou, aj v ňom napokon slávili úspech.

"V prvom sete sme obe mali problémy udržať si podanie. Bola som rada, že sa mi podarilo zvládnuť tajbrejk. Bolo to naozaj tesné. Už v tejto fáze mi však o čosi lepšie vychádzal servis a prenieslo sa to aj do druhého setu, v ktorom som si počínala agresívnejšie v porovnaní s úvodnou časťou - v nej som predviedla prevažne príliš pasívny výkon s množstvom krátkych úderov. Celkovo bolo príjemné znova stáť na kurte a pociťovať zápasovú záťaž," cituje šampiónku z parížskeho grandslamového Roland Garros 2008 Ivanovičovú internetová stránka Hopman Cupu.

"Nechcem sa vyhovárať, ale pricestoval som len dva dni pred týmto úvodným vystúpením a bolo náročné adaptovať sa dostatočne rýchlo na časový posun i úplne inú klímu. Som rád, že som nám to neskomplikoval a pridal som bod k tomu Aninmu. Veľmi som sa snažil uspieť, pretože moja partnerka zahrala skvele a chcel som jej urobiť radosť. Poznáme sa už od piatich rokov, absolvovali sme spoločne všetky juniorské podujatia, ktoré si len viete predstaviť, a máme výborný vzťah. Pre mňa je práve ona najpríjemnejším dievčaťom na tenisovom okruhu a svetovou jednotkou," zložil Ivanovičovej kompliment víťaz melbournských Australian Open 2008 "Nole" Djokovič.

V rovnakej skupine v sobotu na úvod týchto neoficiálnych MS pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) triumfovala domáca Austrália (Alicia Moliková, Lleyton Hewitt) nad Belgickom (Justine Heninová, Ruben Bemelmans) tesne 2:1, hoci prehrávala 0:1 na stretnutia, neskôr aj 0:1 na sety v rozhodujúcej štvorhre a v zápasovom tajbrejku ako rozuzlení debla mala manko 2:4.

V B-skupine budú od pondelka hrať Veľká Británia, Taliansko, Francúzsko a USA.

Nedeľa - súhrn výsledkov:

A-skupina:

Srbsko - Kazachstan 3:0

Ana Ivanovičová - Jaroslava Švedovová 7:6 (6), 6:1

Novak Djokovič - Andrej Golubev 4:6, 6:3, 6:1

Ana Ivanovičová, Novak Djokovič - Jaroslava Švedovová, Andrej Golubev 7:6 (2), 6:4

Tabuľka A-skupiny:

1. Srbsko 1 1 0 3:0 6:1 2

2. Austrália 1 0 0 2:1 4:3 2

3. Belgicko 1 0 1 1:2 3:4 0

4. Kazachstan 1 0 1 0:3 1:6 0

Legenda: poradie, krajina, zápasy, víťazstvá, prehry, jednotlivé stretnutia, sety, body

Pondelňajší program:

B-skupina:

Veľká Británia - Taliansko (2.30 h SEČ)

USA - Francúzsko (10.00 h SEČ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Srbi porazili v Hopman Cupe Kazachstan hladko 3:0