Španieli sú majstri Európy do 21 rokov vďaka hetriku Alcantaru z Barcelony

Španielsky stredopoliar a hráč FC Barcelona Thiago Alcántara strieľa svoj druhý gól do brány talianskeho gólmana Francesca Bardiho.
Španielsky stredopoliar a hráč FC Barcelona Thiago Alcántara strieľa svoj druhý gól do brány talianskeho gólmana Francesca Bardiho. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. jún 2013 o 20:10

Vo finálovom zápase v Jeruzaleme vyhrali nad Talianskom 4:2.

JERUZALEM. Španielski futbaloví reprezentanti do 21 rokov obhájili na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie zlaté medaily spred dvoch rokov.

Vo finálovom zápase na štadióne Teddy Stadium v izraelskom Jeruzaleme vyhrali nad Talianskom 4:2.

Najväčšiu zásluhu na štvrtom triumfe mladých Španielov v histórii má barcelonský ofenzívny stredopoliar Thiago Alcantara, ktorý v prvom polčase zaznamenal hetrik.

Taliansko - Španielsko 2:4 (1:3)

Góly: 10. Immobile, 80. Borini 6., 31. a 38. Alcántara (tretí z 11 m), 66. Isco (z 11 m).

Rozhodca: Jug (Slovin.), ŽK: Verratti, Regini, Caldirola, Crimi - Koke, Tello, Martínez.

Taliansko: Bardi - Donati, Bianchetti, Caldirola, Regini - Florenzi (58. Saponara), Rossi, Verratti (76. Crimi), Insigne - Borini, Immobile (58. Gabbiadini).

Španielsko: De Gea - Montoya, Bartra, Martínez, Moreno - Koke, Illarramendi, Alcántara - Tello (70. Muniain), Morata (80. Rodrigo), Isco.

V repríze seniorského finále z posledných ME sa diali veci hneď v úvode duelu. Už v 6. minúte ušiel po ľavom krídle najlepší strelec Španielov na šampionáte Morata a po jeho centri otvoril hlavou skóre Thiago Alcantara.

Taliani však v súboji s favorizovaným tímom, ktorého dres obliekajú už hviezdy seniorských klubových tímov De Gea, Alcántara, Tello, či Isco, odpovedali bleskovo. Dlhý pas Donatiho si v 10. minúte perfektne spracoval Immobile a oblúčikom ponad brankára Manchesteru United De Geu vyrovnal.

Španieli však boli v prvom polčase herne i strelecky aktívnejší a zaslúžene išli do vedenia. Po polhodine hry si Alcántara spracoval v šestnástke loptu na prsiach a vrátil svojmu tímu vedenie. Hetrik zavŕšil o sedem minút neskôr, keď premenil pokutový kop.

Po zmene strán mali Španieli výhode ďalšej penalty, ktorú v 66. minúte premenil hviezdny útočník Malagy Isco. Taliani už stihli len skorigovať stav na 2:4. Dvojgólový náskok si Španieli bez problémov postrážili a triumfovali na ME bez jedinej prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Španieli sú majstri Európy do 21 rokov vďaka hetriku Alcantaru z Barcelony