Španiel Alba dal dva úžasné góly, Tahiti dostalo osem

Jordi Alba dáva tretí gól Španielov.
Jordi Alba dáva tretí gól Španielov. (Autor: SITA/AP)
TASR|23. jún 2013 o 22:58

Majstri sveta zdolali Nigériu 3:0. Tahiti rozstrieľal aj Uruguaj a postúpil do semifinále.

FORTALEZA. Španielski futbalisti vyhrali v nedeľu v záverečnom zápase B-skupiny turnaja Pohár konfederácií nad Nigériou 3:0, a to najmä zásluhou obrancu Jordiho Albu, ktorý dal dva nádherné góly.

Majstri sveta triumfovali v základnej fáze bez straty bodu a vo štvrtkovom semifinále sa stretnú s Talianmi, Uruguaj o deň skôr s víťazom A-skupiny, domácou Brazíliou.

Futbalisti Uruguaja deklasovali v záverečnom vystúpení v B-skupine v Recife Tahiti 8:0 a z druhého miesta postúpili do semifinále.

Nigéria - Španielsko 0:3 (0:1)

Góly: 3. a 88. Alba, 62. Torres. ŽK: Rozhodoval: Aquilar (Salv.).

Nigéria: Enyema - Ambrose, Oboabona, Omureo (12. Egwueke), Elderson - Mba (63. Ogu), Mikel, Ogude - Akpala (71. Gambo), Ideye, Musa.

Španielsko: Valdes - Arbeola, Ramos, Pique, Alba - Busquets, Pedro (75. Villa), Xavi, Fabregas (54. Silva), Iniesta, Soldado (60. Torres).

Je otázne, ako by sa Nigéria postavila k zápasu proti supermužstvu, keby nedostala veľmi skorý gól od pohotového Albu.

Zrejme nie až tak ofenzívne, hoci na druhej strane tomu nasvedčovalo rozostavenie i potreba víťazstva. No od 3. minúty potrebovali Afričania dať minimálne dva góly, aby sa zmestili do semifinále.

Favorit držal hru, lenže Nigérijčania neustále podnikali vcelku vydarené kombinácie a tak sa bolo na čo pozerať.

Po tom, čo Nigérii patril úvod druhej časti, mal ďalšiu príležitosť Soldado. Čo jemu nevyšlo za 60 minút, to zariadil striedajúci Torres, ktorý dve minúty v hre parádnou rybičkou zvýšil na 2:0.

Tretí gól dal senzačným spôsobom opäť ľavý obranca Alba, ktorý po rohu súpera vyšprintoval po svojej lajne, dostal loptu do behu a ohromnú akciu zakončil gólovým blafákom.

Uruguaj - Tahiti 8:0 (4:0)

Góly: 2., 24., 45. a 67. Hernandez (štvrtý z 11 m), 27. Perez, 61. Lodeiro, 82. a 90. Suarez. ŽK: Scotti, Gargano - Iudivion, ČK: 51. Scotti - 59. Iudivion

Uruguaj: Silva - Coates, Gargano, Pereira, Eguren - Aguirregaray, Lodeiro, Perez - Hernandez, Ramirez (69. Suarez), Scotti.

Tahiti: Meriel - Vahirua, Ludivion, Caroine, Vallar - Chong Hue, L. Tehau (71. Atani), Aitamai (53. Lemaire) , J. Tehau - Simon, Hnanyine (88. Tihoni)

Tréner Uruguajčanov Tabarez nechal v dueli proti outsiderovi turnaja odpočívať najväčšie opory Suareza, Forlana, Cavaniho i Lugana. Úradujúci majster Južnej Ameriky od začiatku potvrdzoval úlohu favorita.

Už prvá útočná akcia priniesla gól, ktorého autorom bol Abel Hernandez. Útočník Palerma bol pri streleckej chuti, ešte do konca prvého polčasu zavŕšil hetrik.

Jasný triumf Uruguaja spečatil dvomi gólmi v záverečnej desaťminútovke striedajúci Suarez.

Tabuľka B-skupiny:

1. Španielsko 3 3 0 0 15:1 9

2. Uruguaj 3 2 0 1 11:3 6

---------------------------------------

3. Nigéria 3 1 0 2 7:6 3

4. Tahiti 3 0 0 3 1:24 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Španiel Alba dal dva úžasné góly, Tahiti dostalo osem