Slovenky dosiahli v príprave na ME prvé víťazstvo, v Nitre zdolali Maďarky

Momentka zo zápasu Slovensko - Maďarsko v príprave na ME vo volejbale 2019.
Momentka zo zápasu Slovensko - Maďarsko v príprave na ME vo volejbale 2019. (Autor: TASR)
Sportnet|2. aug 2019 o 21:07

Tréner má z výsledku radosť.

Prípravný zápas pred ME vo volejbale 2019

Slovensko - Maďarsko 3:1 (26, 21, -23, 20)

Zápas trval 100 minút, rozhodovali Kováč a Moravčík, 150 divákov

Zostava Slovenska: B. Koseková 4, Radosová 16, Hrončeková 11, Palgutová 17, Kostelanská 12, Herelová 13, libero Španková. Tréner: M. Fenoglio.

Zostava Maďarska: Sandorová 9, Nagyová 5, Némethová 9, Szakmáryová 12, Pekáriková 14, Tálasová 3, libero Molcsányová (Töröková 3, Bleicherová 0, Gymesová 1). Tréner: J. de Brandt.

NITRA. Slovenské volejbalové reprezentantky zdolali hráčky Maďarska 3:1 na sety v prvom z dvojice prípravných vzájomných súbojov pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy.

Napravili si tak reputáciu zo série konfrontácii s Chorvátkami, ktorým podľahli vo všetkých troch zápasoch.

Odveta je na programe v sobotu, opäť v mestskej športovej hale Klokočina v Nitre.

V príprave na kontinentálny šampionát, ktorý bude hostiť aj Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave, dosiahli hráčky spod Tatier svoje prvé víťazstvo.

Maďarky, ktoré takisto nebudú chýbať medzi európskou elitou, zatiaľ prehrali štyri z piatich prípravných duelov.

Predtým na pôde Grécka prehrali 1:3 a 0:3 a v Španielsku najskôr podľahli domácim hráčkam pomerom 2:3 a následne vyhrali 3:1 na sety.

Hlas po stretnutí

(zdroj: SVF)

Marco Fenoglio (tréner SR): "Z víťazstva mám radosť, je to dobrý výsledok. Pracujeme veľmi tvrdo, vo štvrtok sme mali tri a polhodinový tréning a dnes doobeda ťažkú posilňovňu.

Dievčatá hrali ako tím a to je dôležité. Odohrali sme dobrý zápas, boli tam nejaké nevynútené chyby, čo sa stáva, pretože hráčky majú ťažké nohy, ale mali sme kvalitný blok a obranu v poli a z toho mám radosť.

Pred zápasom som dievčatám povedal, že nie je dôležité víťazstvo, pretože sme ešte ďaleko od prvého zápasu na majstrovstvách Európy. Povedal som, aby bojovali, spravili na ihrisku maximum, ale aby nešli na hranicu rizika kvôli zraneniu. Nestriedali sme, nebol to plán, ale chceme stabilizovať základnú šestku."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky dosiahli v príprave na ME prvé víťazstvo, v Nitre zdolali Maďarky