Slovenky odohrajú aj osemfinálový duel v Bratislave, vyhnú sa v ňom Poľkám

Slovensko počas ME vo volejbale 2019.
Slovensko počas ME vo volejbale 2019. (Autor: TASR)
SITA|27. aug 2019 o 18:22

Duel sa odohrá 1. septembra.

BRATISLAVA. Slovenská ženská volejbalová reprezentácia už má istotu postupu do osemfinále majstrovstiev Európy a už teraz je jasné, že súperkami zvereniek Marca Fenoglia v ňom nebudú Poľky.

Slovenky absolvujú osemfinále v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v nedeľu 1. septembra o 15:30 alebo o 18:00. V utorok o tom informoval riaditeľ bratislavskej časti šampionátu Tomáš Singer.

ME vo volejbale žien sa od 23. augusta do 8. septembra konajú až v štyroch krajinách, okrem Slovenska aj v Poľsku, Maďarsku a Turecku.

Všetky informácie

o ME vo volejbale 2019 nájdete tu >>>

Slovenské volejbalistky v play off nastúpia proti súperkám z B-skupiny v Poľsku - môžu nimi byť Talianky, Belgičanky, Slovinky, Ukrajinky alebo Portugalčanky.

Štvrťfinálové súboje už budú hostiť iba Lodž (Poľsko) a Ankara (Turecko). Zápasy o medaily bude hostiť už len turecké hlavné mesto.

Počas úvodných štyroch dní konania bratislavskej D-skupiny dovedna deväť stretnutí sledovalo priamo na tribúnach takmer 19-tisíc divákov, tri súboje Sloveniek navštívilo viac ako 13-tisíc priaznivcov.

V prípade mimoriadneho záujmu fanúšikov sú organizátori pripravení zvýšiť kapacitu haly na volejbalové zápasy zo 6700 na približne 10-tisíc miest.

Návštevnosť na zápasoch, atmosféru na tribúnach aj doterajšie výsledky Sloveniek ocenil prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Martin Kraščenič.

"Musím zložiť poklonu našim reprezentantkám. Na toto Slovensko dlhé roky čakalo," prezradil na utorkovej tlačovej konferencie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky odohrajú aj osemfinálový duel v Bratislave, vyhnú sa v ňom Poľkám