Slovenskí tenisti dostali v 1. kole Ukrajinu

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
TASR|19. sep 2012 o 13:07

V prípade triumfu nastúpia Slováci v apríli doma proti Švédsku.

LONDÝN. Slovenskí tenisti pocestujú v 1. kole 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára (1.-3. februára 2013) na Ukrajinu.

Rozhodol o tom stredajší žreb v londýnskej centrále ITF, pri ktorom figurovalo Slovensko medzi nenasadenými tímami.

V prípade triumfu na pôde súpera nastúpia zverenci kapitána Miloslava Mečíŕa 5.-7. apríla doma proti Švédsku, ktoré bolo nasadené spoločne s Ruskom, Holandskom i Juhoafrickou republikou a v 1. kole malo voľný žreb.

Kližan: Žreb je ok

Slováci počas uplynulého víkendu po štvrtý raz za sebou zvládli záchranárske práce, keď v dueli 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny zvíťazili nad Portugalskom 3:1. Vlani zdolali v súboji o zotrvanie v "druhej lige" v NTC práve Ukrajinu.

O triumf 4:1 sa najvýraznejšou mierou podpísal Martin Kližan, ktorý zdolal vo dvojhrách Iľju Marčenka i Sergija Stachovského.

"Žreb je ok. Dúfam, že na Ukrajine uspejeme a nadviažeme na domáci triumf nad týmto súperom z minulého roka," povedal pre TASR Kližan, ktorý tento týždeň štartuje na turnaji ATP v ruskom Petrohrade.

Deblového špecialistu Michala Mertiňáka nepotešilo, že Slováci budú hrať na úvod opäť vonku. "Je to smutné, že v Davis Cupe začíname piatykrát za sebou u súpera. Ukrajina je však určite zdolateľná a máme šance vyhrať. Záleží na tom, na akom povrchu budeme hrať. Predpokladám, že Ukrajinci sa rozhodnú pre hard," povedal Mertiňák.

Slovenský deblový špecialista vlani v domácom dueli proti Ukrajincom pre zranenie nenastúpil. Dobre ho zastúpil Igor Zelenay a po boku Filipa Poláška získal pre Slovensko druhý bod.

Moška: Jeden z najsilnejších súperov

Generálnemu sekretárovi Slovenského tenisového zväzu Igorovi Moškovi sa nesplnilo želanie, aby Mečířovci hrali vo februári doma.

"Dostali sme jedného z najsilnejších a najnepríjemnejších možných súperov. Ukrajinci budú doma favoritmi. Sergij Stachovskij i Sergej Bubka hrajú výborne na tvrdých povrchoch v hale a preto si myslím, že si zvolia rýchly hard. Majú navyše aj kvalitnú štvorhru. Pre našich chlapcov by mohlo byť motiváciou, že v prípade úspechu by v ďalšom kole privítali doma Švédov, najprv však musia zdolať Ukrajincov, čo bude veľmi náročné," povedal Moška.

Švajčiari proti Česku

Stredajší žreb svetovej skupiny Davisovho pohára dal dokopy zaujímavé dvojice. V zápasoch 1. kola, ktoré sú na programe 1. - 3. februára 2013, sa stretnú aj Kanada so Španielskom, USA s Brazíliou či Švajčiarsko s Českom.

Takisto ako tento rok narazia aj v sezóne 2013 na seba hneď v úvodnom kole Nemci a Argentínčania. Juhoameričania v roku 2012 vyhrali v Bambergu 4:1.

ico

Žreb 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Rusko - voľný žreb

V. Británia - voľný žreb

JAR - voľný žreb

Poľsko - Slovinsko

Fínsko/Dánsko - Rumunsko

Holandsko - voľný žreb

Ukrajina - SLOVENSKO

Švédsko - voľný žreb

Žreb svetovej skupiny Davisovho pohára 2013 tenisových reprezentačných družstiev mužov:

Svetová skupina (zápasy 1. kola sú na programe 1. - 3. 2. 2013):

Kanada - Španielsko

Taliansko - Chorvátsko

Belgicko - Srbsko

USA - Brazília

Francúzsko - Izrael

Argentína - Nemecko

Kazachstan - Rakúsko

Švajčiarsko - Česko

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenskí tenisti dostali v 1. kole Ukrajinu