Slovenky sú vo finále juniorského Fed Cup-u, čakajú ich silné Američanky

Slovenská výprava v Mexiku.
Slovenská výprava v Mexiku. (Autor: Facebook Terezy Mihalíkovej)
TASR|26. sep 2014 o 21:22

Naposledy sa takýto úspech Slovenkám podaril v roku 1999 v austrálskom Perthe.

MEXICO CITY. Slovenské tenistky do 16 rokov sa prebojovali do nedeľňajšieho finále majstrovstiev sveta družstiev, keď v semifinále Junior Fed Cup-u zvíťazili nad Maďarskom 2:1. Vo finále ich čakajú Američanky.

O triumfe nad Maďarskom bolo rozhodnuté už po dvojhrách. O úvodný bod pre slovenské farby sa postarala Tereza Mihalíková, ktorá zdolala Dalmu Gálfiovú v dvoch setoch 6:4, 6:3.

V druhom singli si Viktória Kužmová poradila s Fanni Stollarovou v troch setoch 6:1, 5:7, 6:4. V rozhodujúcom dejstve otočila z 2:4. V záverečnej štvorhre prehral pár Mihalíková, Tamara Kupková s dvojicou Stollárová, Gálfiová 6:7 (6), 6:7 (8).

Tretíkrát vo finále

Slovensko bolo v ére samostatnosti vo finále v roku 1998 v talianskom Cuneu a o sezónu neskôr v austrálskom Perthe. V boji o titul nastúpia zverenky kapitána Daniela Čálika proti najvyššie nasadeným Američankám, ktoré v druhom semifinále zvíťazili nad Ruskom 3:0.

"Naše hráčky zdolali súperky hlavou. Mihalíková využila slabší deň svojej protivníčky, ktorá robila veľa nevynútených chýb. Viki odohrala s maďarskou jednotkou Stollárovou neskutočný zápas a vynikajúco zvládla koncovku," komentoval Čálik.

Súperkou aj premožiteľka Cibulkovej na US Open

"Je to skvelý úspech, dievčatá zdolali silné Maďarky. Vo finále dievčatá nemajú čo stratiť. Američanky vo svojom strede s Catherine Bellisovou, ktorá na US Open zvíťazila nad Dominikou Cibulkovou, sú najväčšími favoritkami turnaja. Naše hráčky sú však vo veľkej pohode a určite zabojujú," povedal Tibor Macko, prezident Slovenského tenisového zväzu.

Veria si aj hráčky. "Proti Američankám sme hrali na MS do 14 rokov v Prostějove a zdolali sme ich. Dúfam, že v nedeľu podáme životné výkony a opäť zvíťazíme," reagovala Mihaliková pred finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenky sú vo finále juniorského Fed Cup-u, čakajú ich silné Američanky