Slovenky si v Pohári federácie budú môcť zavolať aj osobných trénerov

SITA|19. jan 2009 o 17:30

Slovenské tenistky si v tomto roku počas svojej reprezentácie v Pohári federácie budú môcť pozývať osobných trénerov.

BRATISLAVA. Pre agentúru SITA to potvrdil nový kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták, ktorý v závere minulého roka nahradil vo funkcii Mojmíra Mihala.

"Je to taká novinka oproti minulosti. Zatiaľ zostaneme bez stále trénera, ale hráčky budú môcť spolupracovať so svojimi koučami. Ak by nastala nejaká požiadavka na trénera, nebol by problém niekoho operatívne dohodiť," vysvetlil M. Lipták. Bývalý tréner Karola Becka či stále sa lepšiacej Češky Petry Kvitovej ďalej doplnil, že ostatné funkcie v realizačnom tíme zostanú v porovnaní s nedávnou minulosťou nezmenené. Lekárom zostáva Roman Fano, fyzioterapeutom Zdenko Ďuriš a vedúcou družstva bývalá úspešná hráčka Henrieta Nagyová.

Lipták absolvuje svoju premiéru pri fedcupovom tíme SR 7. - 8. februára 2009 v bratislavskom zápase finálového 1. kola II. svetovej skupiny proti Belgicku. Hrať sa bude na tvrdom povrchu Premier Court pod zatiahnutou strechou v Sibamac aréne Národného tenisového centra. Kapitánovou predstavou je mať pokope najsilnejší možný tím aj s triom Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková. "Predbežne hráčky prisľúbili svoju účasť. Počas práve sa začínajúceho Australian Open by som ich chcel kontaktovať a potom sa uvidí, čo ďalej," dodal Lipták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenky si v Pohári federácie budú môcť zavolať aj osobných trénerov