Serena Williamsová získala druhý titul za tri týždne

Serena Williamsová.
Serena Williamsová. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2011 o 20:29

Serena Williamsová si vybojovala už svoju 39. trofej vo dvojhre. Triumf na Rogers Cupe si zopakovala po desiatich rokoch.

TORONTO. Americká tenistka Serena Williamsová získala svoj druhý singlový titul za tri týždne. V nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Rogers Cup v kanadskom Toronte zvíťazila nad Austrálčankou Samanthou Stosurovou nasadenou ako desiatou za 78 minút 6:4, 6:2.

Serena Williamsová s vráti do Top 35, podľa predbežných nezáväzných prepočtov Tenisovej asociácie žien sa v pondelok ocitne na 31. pozícii.

Bývalá jednotka svetového rebríčka dosiahla v deviatej hre úvodnej časti v areáli Rexall Centre brejk z 15:40 najmä vďaka skvostnému bekhendu popri čiare pri zhode a napokon si v tejto fáze pripísala 5 gemov v rade. Nevyužila síce brejkbal na 3:0 v druhom dejstve, ale už sa nenechala zastaviť.

Brejkovú "poistku" zvládla na 4:1. Za stavu 5:2 síce pustila súperku z 30:0 k jej prvému brejkbalu, ale ten zmazala ôsmym esom a už neotáľala.

Bilanciu zo vzájomných duelov s jedenástkou terajšieho renkingu upravila Serena na 4:2. Odnáša si 900 bodov a šek na 360 000 USD, Stosurovej patrí 620 bodov a 180 000 dolárov.

Dvadsaťdeväťročná S. Williamsová si vybojovala už svoju 39. trofej vo dvojhre. Medzi aktívnymi hráčkami vedie jej sestra Venus (43) pred Belgičankou Kim Clijstersovou (41).

Predminulý týždeň sa Serena radovala v kalifornskom Stanforde, vtedy figurovala na 169. priečke v systéme. Do leta 2011 vyhrala "radový" turnaj naposledy v apríli 2008 na zelenej antuke v Charlestone. Teraz sa definitívne stala hlavnou favoritkou na zisk primátu na US Open, ktoré sa v newyorskom Flushing Meadows začnú 29. augusta. Na "harde" má v tomto roku skóre 11:0.

Ako je známe, po dosiahnutí vlaňajšej wimbledonskej trofeje S. Williamsová takmer rok nútene pauzovala po bizarnom incidente s rozbitým sklom v jednej z mníchovských reštaurácií a dvoma operáciách porezanej nohy. Medzičasom čelila aj život ohrozujúcej pľúcnej embólii.

Budúci týždeň sa predstaví v Cincinnati v Ohiu. Začne proti Češke Lucii Hradeckej a už na 2. kolo sa črtá jej ďalší duel so Stosurovou.

Trinásťnásobná grandslamová šampiónka Serena si zopakovala triumf na "putovnom" kanadskom Rogers Cupe po desiatich rokoch, vo finále bola aj v sezóne 2000.

Dvojhra - finále WTA Rogers Cup v kanadskom Toronte (Premier 5, dotácia 2,05 milióna USD, tvrdý povrch vonku):

Serena Williamsová (USA) - Samantha Stosurová (Aus.-10) 6:4, 6:2 za 78 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena Williamsová získala druhý titul za tri týždne