Scolari napriek remíze spokojný s výkonom Chelsea

SITA|22. sep 2008 o 11:17

Aj keď futbalistom FC Chelsea sa na domácom trávniku nepodarilo v nedeľňajšom šlágri 5. kola anglickej Premier League zdolať svojho veľkého rivala Manchester United.

LONDÝN. Aj keď futbalistom FC Chelsea sa na domácom trávniku nepodarilo v nedeľňajšom šlágri 5. kola anglickej Premier League zdolať svojho veľkého rivala Manchester United, hlavný tréner "The Blues" Luiz Felipe Scolari bol po remíze 1:1 spokojný s výkonom svojich zverencov. Podľa Brazílčana síce Chelsea neukázala v súboji vlaňajšieho vicemajstra s majstrom, ktorý bol zároveň aj reprízou májového finále Ligy majstrov 2007/08, úplne všetky svoje prednosti a kvality, no napriek tomu dokázala 10 minút pred koncom vyrovnať nepriaznivé skóre po góle Salomona Kaloua. Londýnčania sa však budú musieť určitý čas zaobísť bez dvoch portugalských opôr Ricarda Carvalha a Deca. Prvý menovaný sa zranil už po úvodných 10 minútach nedeľňajšieho duelu a druhý na tento zápas ani nenastúpil po zdravotných problémoch ešte z rozcvičky. "Zranenie Deca bolo pre nás veľkou stratou. Prišli sme o dôležitú súčasť stredu poľa, a preto sme sa prvých 15 - 20 minút na trávniku akoby hľadali. Súperovi sa podarilo dostať nás pod tlak, z ktorého napokon vyťažil aj prvý gól," povedal Luiz Felipe Scolari na margo presného zásahu Park Ji-sunga z 18. min.

Bývalý kormidelník brazílskej aj portugalskej reprezentácie priznal, že Manchester si v zápase vytvoril viac gólových príležitostí ako domáci, no na druhej strane jeho tím mal väčšie príležitosti na skórovanie v podaní Joa Cola a Nicolasa Anelku. "Výkon mojich hráčov ma potešil, pretože dokázali dať do hry srdce. Počas celého duelu sa snažili, aj keď niekedy to príliš nevychádzalo. Keby sme dokázali lepšie premieňať naše príležitosti, som presvedčený, že by sme vyhrali," povedal Scolari, ktorý by svoj tím chcel posilniť o Brazílčana Mineira. Ten je aktuálne voľným hráčom, keďže Hertha Berlín s ním nepredĺžila zmluvu. Mineiro by mal v zostave "The Blues" nahradiť Michaela Essiena, ktorý bude pre zranenie mimo hry až šesť


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Scolari napriek remíze spokojný s výkonom Chelsea