Šatan sa chystal na domáci farmársky debut

TASR|18. mar 2009 o 13:02

Keď si hokejoví fanúšikovia kupovali vstupenky na najbližší zápas tímu AHL Wilkes Barre/Scranton Penguins, mali na to viac dôvodov.

WILKES-BARRE. "Malí tučniaci" sa v noci na stredu chystali hrať v populárnych každoročných dresoch s motívom dňa Svätého Patrika a podľa portálu citizenvoice.com tu bolo ešte čosi, s čím predtým fanúšikovia nerátali. Ale čo by sa malo stať čerešničkou na torte.

Domáci debut slovenského rutinéra NHL Miroslava Šatana, ktorého na farmu poslal Pittsburgh. "Už sa na to teším. Bude to pekné," vyjadril sa Šatan po utorňajšom tréningu. Veterán viac ako tisícky zápasov v NHL sa v AHL uviedol ako pravý útočník, v pondelňajšom zápase v Albany strelil jeden gól a pri troch asistoval, Penguins vyhrali 7:2.

"Je veľkou iskrou v našom tíme," vyjadril sa o 34-ročnom Slovákovi tréner Wilkes Barre/Scanton Penguins Todd Reirden. "Niekedy na neho chlapci pozerajú ako fanúšikovia. Toto je chlapík, ktorý má v NHL fantastickú kariéru. Tísic zápasov je jednoznačne úspech a k tomu ešte to množstvo gólov. Občas vidím mojich chlapcov, ako na neho pozerajú s otázkou v očiach 'Čo urobí teraz? Čo urobí teraz?'," nešetril Reirden slovami uznania na adresu kapitána majstrov sveta z roku 2002.

Reirden si už aj zanalyzoval Šatanovu hru na videu zo zápasu v Albany. "Na prvý pohľad nevidíte, ako dostal puk do siete. Keď si to však spomalíte, všimnete si, ako nachádza tie najmenšie miesta na ľade. Samozrejme, keď dáte v NHL takmer 400 gólov, už viete, ako sa brankári hýbu," uviedol Rierden.

Šatanových spoluhráčov tiež zaujal jeho štýl korčuľovania so vztýčenou hlavou. "To je čosi, čo prichádza so sebavedomím a so zvykom hrať pod tlakom. Väčšina chlapcov v našej šatni sa to ešte učí, je to proces a jedna z vecí, ktoré treba ovládať, hrať celý zápas s hlavou hore," povedal Reirden.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan sa chystal na domáci farmársky debut