San Jose vymenilo Heatleyho za Havláta

Martin Havlát.
Martin Havlát. (Autor: TASR)
TASR|4. júl 2011 o 08:52

"San Jose môže bojovať o Stanleyho pohár, pravidelne hrá v play off a to je pre mňa výzva," povedal Martin Havlát po príchode do tímu Sharks.

NEW YORK. Tím zámorskej hokejovej NHL San Jose Sharks získal útočníka Martina Havláta výmenou za Dannyho Heatleyho, ktorý bude v novej sezóne pôsobiť v Minnesote Wild.

Skúsený český krídelník sa stal spoluhráčom slovenského reprezentanta Michala Handzuša, ktorý pred pár dňami podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 5 miliónov dolárov. Vedenie "žralokov" po otvorení trhu s voľnými hráčmi angažovalo tiež obrancu Jima Vandermeera.

"Marty chcel veľmi prísť do nášho tímu a to bol prvý predpoklad úspešného obchodu," vyhlásil generálny manažér San Jose Doug Wilson.

Havlát bol s trejdom spokojný: "San Jose má veľmi silné mužstvo, ktoré má šancu víťaziť. Každý rok môže bojovať o Stanleyho pohár, pravidelne hrá v play off a to je pre mňa výzva. Sezóna sa pre mňa skončila v apríli, v tej ďalšej nechcem nečinne ležať na gauči, ale hrať vo vyraďovačke. Preto hrám hokej."

Tridsaťročný Havlát v minulej sezóne profiligy nazbieral 62 bodov (22 gólov a 40 asistencií), bol lídrom mužstva v počte víťazných gólov (4) a s 229 streleckými pokusmi bol najaktívnejším v tíme "divochov".

Jeho rovesník Heatley pôsobil v San Jose dva roky a vynechal len dva zápasy z celkového počtu 164. Nazbieral v nich 146 bodov, z toho 65 gólov. Sharks ho získali z Ottawy, aby pomohol mužstvu k zisku Stanleyho pohára, v minulom ročníku však tím stroskotal vo finále Západnej konferencie a čakanie na historicky prvú trofej sa oddialilo. V play off sa od Heatleyho čakal väčší prínos, ako jeho 12 bodov v osemnástich súbojoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»San Jose vymenilo Heatleyho za Havláta