Rybáriková vyradila v Barcelone jednotku turnaja

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: SITA)
TASR|25. apr 2011 o 16:39

Magdaléna Rybáriková vyradila na turnaji v Barcelone jasne vo dvoch setoch Marion Bartoliovú.

BARCELONA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa v 1. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Barcelone (dotácia 220.000 dolárov) postarala o veľké prekvapenie. Zverenka trénera Martina Hromca po kvalitnom výkone vyradila najvyššie nasadenú Francúzku Marion Bartoliovú v dvoch setoch 6:4 a 6:1.

Rybáriková upravila vzájomnú bilanciu so svetovou trinástkou, ktorá v katalánskej metropole štartovala s voľnou kartou, na 2:4, Jediné víťazstvo predtým zaznamenala v roku 2009 na harde v americkom New Havene, V dueli o postup do štvrťfinále v Barcelone nastúpi proti víťazke súboja medzi Bartoliovej krajankou Virginiou Razzanovou aóŠpanielkou Nuriou Llagosterovou Vivesovou. Rybárikovbá má už teraz istú prémiu 3100 dolárov a 30 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Samozrejme, že keď som videla žreb, nebola som nadšená. Bartoliová je dobrou hráčkou, bola v Top 10. Ja som si však pomerne verila, pretože ona nemá na antuke až také dobré výsledky, je to jej najslabší povrch. Povedala som si, že sa aspoň môžem uvoľniť a na nej bude tlak, aby vyhrala. Mohla som len prekvapiť, čo sa mi napokon aj podarilo. Som veľmi rada, že som predviedla taký koncentrovaný výkon, zdolala som ju v podstate hladko," povedala Magdaléna Rybáriková pre agentúru SITA a dodala: "Bartoliová sa aj za nepriaznivého stavu v druhom sete stále udržiavala v tempe, poskakovala a dávala mi najavo, že vôbec nič nevypúšťa. Musela som sa koncentrovať na každú loptu, pretože proti takejto súperke sa to hocikedy môže začať obracať - ani neviete ako. Človek spanikári, urobí pár chýb... Som rada, že som to doservovala na 6:1."

dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Marion Bartoliová (1-Fr.) 6:4, 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková vyradila v Barcelone jednotku turnaja